Wysyłka zamówionego towaru opóźnienia

• Autor wątku Autor wątku per
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

per

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
21
Zamowiłem jakiś czas temu towar przez polską stronę internetową na ok 800zł. Dziś wyszukałem na tej stronie jak jest z dostępnością towaru a tam wyświetla " Dostępność: Bardzo dużo".

Sprzedawca cały czas informuje mnie, że towar już jedzie z zagranicy, że moje zamówienie zostanie zrealizowane pod koniec tygodnia itp, itp....
Trwa to już prawie 3 miesiące a odpowiedź od niego wciąż ta sama.
Ręce opadają.....

Chcę zrezygnować z zamówienia. Nie wiem czy sprzedający nie trzyma sobie może moich pieniądzy jak też innych kupujących na lokacie czy co.
Czy mogę domagać się zapłaty odsetek za tak długie oczekiwanie i jawne kłamstwo sprzedającego?

Ostatnia edycja:
Realizuje zamówienia do 28 dni roboczych, liczone od momentu zaksięgowania kwoty na koncie.

Dziś po stosownym zapytaniu dostałem wiadomość, że zamówienie dostanę w ciągu dwóch tygodni... Czyli razem 3 miesiące oczekiwania :mad:.Czy coś mi się należy za takie dlugie opóźnienie?

Zawsze masz prawo od umowy odstąpić i kupić gdzieś indziej.
Aby się domagać odszkodowania musiałbyś w związku z opóźnieniem ponieść szkodę i skutecznie jej dowieść.

Dzięki. Jak do tego czasu nie raczą wyslać to rezygnuję.

Zakłada, że umieszczając temat w subforum konsumenckim, kupiłeś jako konsument od przedsiębiorcy.

Minęło 3 i pół miesiąca. 5 dni temu zażądałem zwrotu pieniędzy

Przestrzegam przed zakupami w sklepie polski hurt opon.Sprawa skończy się u inspekcji handlowej lub w sądzie.

Powrót