Wzięcie zaliczki. Próba odzyskania

• Autor wątku Autor wątku matirati66633
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

matirati66633

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
Dzień dobry

Od jakiegoś czasu borykam się z wykonawcą robót budowlanych u mnie w domu. Wykonawca nierzetelnie wykonał swoje roboty i dodatkowo wziął 4500zł z 9000zł na zrobienie podjazdu dla samochodów. Obiecywał cały czas że weźmie te pieniądze na zakup materiału itp i wtedy przyjedzie to dokończy też te niedoróbki elewacyjne. Po czym kontakt z Panem się urwał na tyle, że byłem zmuszony na własny koszt (pomimo zapłaconej 100% ceny za robotę) wykańczać te rzeczy bo zima przyszła. Byłem dziś na prokuraturze żeby zgłosić popełnienie przestępstwa i odzyskać pieniądze, ponieważ polubownie nie udało mi się. Cały czas ten Pan mnie zwodził. Prokuratura na to, że mam mu udowodnić, że biorąc te pieniądze miał już w zamiarze nie oddawać ich. Co mogę z takim niezbyt przyjemnym tematem zrobić?

mam mu udowodnić
to prokuratura ma udowodnić, że zostało popełnione przestępstwo! niech prokuratura ruszy tyłek i prowadzi postępowanie, a jeśli skierują sprawę do sądu to zgłoś od razu roszczenia cywilne o zwrot pieniędzy

Prokuratura na to, że mam mu udowodnić, że biorąc te pieniądze miał już w zamiarze nie oddawać ich. Co mogę z takim niezbyt przyjemnym tematem zrobić?

No, widzisz jaką mamy wspaniałą policję i prokuraturę. Dostałeś szansę zostać śledczym:)

Powrót