X
Xintra
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam.
Powtarzałem 2. razy dany semestr na studiach, po czym zostałem skreślony. Teraz chciałem wznowić studia ale dostałem odmowę od prodziekana. Uzasadnieniem odmowy jest fakt, że powtarzałem już 2. razy semestr, więc wykorzystałem możliwości regulaminowe i nie mam podstaw do wznowienia studiów. W regulaminie są zapisy, że student ma 1 raz prawo do powtarzania semestru oraz prawo do wznowienia studiów na zasadach powtarzania też 1 raz.
Czy jeśli powtarzałem studia, ale ich nie wznawiałem to mam prawo je wznowić?
Powtarzałem 2. razy dany semestr na studiach, po czym zostałem skreślony. Teraz chciałem wznowić studia ale dostałem odmowę od prodziekana. Uzasadnieniem odmowy jest fakt, że powtarzałem już 2. razy semestr, więc wykorzystałem możliwości regulaminowe i nie mam podstaw do wznowienia studiów. W regulaminie są zapisy, że student ma 1 raz prawo do powtarzania semestru oraz prawo do wznowienia studiów na zasadach powtarzania też 1 raz.
Czy jeśli powtarzałem studia, ale ich nie wznawiałem to mam prawo je wznowić?
Powtarzanie:
10. Student może uzyskać zezwolenie na powtarzanie semestru nie więcej niż jeden raz w czasie trwania studiów. W szczególnie uzasadnionych przypadkach (np. długotrwałej choroby, zdarzeń losowych) prodzie-kan do spraw kształcenia i spraw studenckich może wydać decyzję o drugim powtarzaniu.
Wznowienie:
2. Student Uniwersytetu, który po pełnej rejestracji na II semestr studiów został skreślony z listy studentów z powodu niezaliczenia semestru studiów, ma prawo je wznowić na zasadach powtarzania. Wznowienie studiów należy rozumieć jako przywrócenie w prawach studenta.
3. Wznowienie studiów jest możliwe tylko jeden raz, nie później niż przed upływem 1 roku od daty skreślenia, pod warunkiem, że Uniwersytet nadal prowadzi kształcenie na kierunku, poziomie, profilu, z którego student został skreślony.
Ostatnia edycja: