wznowienie studiow na jaki semestr ??

• Autor wątku Autor wątku jakies123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jakies123

Użytkownik
Odpowiedzi
67
Witam mam pewny problem w interpretacji tego pnkt w regulaminie studiow

pnkt ." Osoba, która została skreślona z listy studentów na roku drugim lub wyższym,może za zgoda dziekana wznowić studia na roku lub semestrze następującym po roku lub semestrze,który zaliczyła przed skreśleniem "

Chodzi o sytujacje bylem na 4 semestrze(2 rok) z wpisem warunkowym na semestr 3 i na semestr 4. Czwartego semestra nie zaliczyłem i zostałem skreślony.Teraz chciałem wznowić studia .Zastanawia mnie na jaki semestr moge wznowic studia.

W pnkt jest napisane która "zaliczyla"
Czyli jesli miałem wpis warunkowy na semestr 3 (semestr 2 -jeden przedmiot niezaliczony .Czy musze sie cofnąc do semestru 2 ?

porozmawiaj z dziekanem, ale wychodzi ze na 2 semestr. bo tylko 1 szy zaliczyłes.

ivannet napisał:
porozmawiaj z dziekanem, ale wychodzi ze na 2 semestr. bo tylko 1 szy zaliczyłes.
tez tego sie obawiam.Myslalem ze wpis warunkowy na wyższy semestr oznacza mniej więcej ze zaliczyłem poprzedni semestr i ze moge zacząc od semestru gdzie zostałem skreślony czyli 4.po 3 semestrze" zaliczonym".Ale widze ze chyba zaliczenie semestru oznacza w tym przypadku wszystkie przedmioty bez braków pnkt ECTS.

dlatego napisałm o rozmowie z dziekanem. on moze wyrazic zgode.
powiem z doswiadczenia. miałam ludzi na roku za którymi ciagnął sie przedniot z 2 semestru. i tak sobie chodzili raz, drugi na warunkowy rok, a potem okazało sie ze ze na 4tym roku noga sie powinęła jeszcze raz a ten zaległy przedmiot tez jeszcze wisiał i lądowali twardo na 2gim semestrze. z tym ze wiekszosc przedmiotów im przepisano z tego co juz chodizli i zdali. ale lata leciały od nowa...

Ostatnia edycja:
no tak " co za regulamin studiów ....." a jak z przepisaniem ocen wyglada sytuacja np 11 przedmiotów jest i co kazdego wykładowce odwiedzic.... A to chyba lepiej podanie o przepisanie ocen jak juz?

dowiedz sie w dziekanacie u siebie jak to bedzie wygladac.
panie w dziekanacie gryza ale tylko czasami. dziekan tez jest czlowiekiem tez mozna porozmawiac.

ivannet napisał:
dowiedz sie w dziekanacie u siebie jak to bedzie wygladac.
panie w dziekanacie gryza ale tylko czasami. dziekan tez jest czlowiekiem tez mozna porozmawiac.

ok dzieki za pomoc :)

Powrót