Wznowienie studiów z warunkiem

• Autor wątku Autor wątku pugnac_
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pugnac_

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Cześć,

Sprawa ma się nastepująco:
- semestr I: zaliczony z warunkiem z jednego przedmiotu
- semestr II: zaliczony z warunkiem z jednego przedmiotu
- semestr III: zaliczony z warunkiem z jednego przedmiotu + zaliczony warunek z sem. I.

Na początku semestru IV zostałem skreślony z listy studentów, ponieważ nie złożyłem w terminie indeksu -- nie wiem, czy to dobre określenie, ale przez wzgląd na śmierć członka rodziny.

Odwołanie nie wchodziło w grę, ponieważ brakowało mi kilku wpisów z zaliczonych przedmiotów, których prowadzący po terminie nie chcieli wpisać.
W konsekwencji nie mam jednego wpisu, co w połączeniu z warunkami z sem. II i III daje w sumie 13 punktów długu ECTS, na 12 możliwych.

Chciałbym wznowić studia na III semestrze, jeśli to możliwe, z warunkiem do odrobienia w semestrze IV.

To co mówi regulamin:
- Student, który został skreślony z listy studentów po uzyskaniu rejestracji na co najmniej drugi semestr, może ubiegać się o wznowienie studiów.
- Student, który wznowił studia, może ubiegać się, w formie pisemnej, w ciągu dwóch pierwszych tygodni zajęć lub zjazdów – u prowadzącego zajęcia, o przepisanie oceny uzyskanej przed skreśleniem z listy studentów.
- Studia można wznowić na semestrze nie wyższym niż następujący po semestrze zaliczonym przed rezygnacją ze studiów bądź skreśleniem. Dziekan może zobowiązać studenta do wyrównania różnic programowych spowodowanych zmianą programu studiów, przy czym różnice programowe mogą dotyczyć wyłącznie modułów podstawowych i kierunkowych wymaganych dla uzyskania efektów kształcenia, których student nie uzyskał na semestrach zaliczonych przed skreśleniem.
- zaliczenie modułów występujących w programie studiów z opóźnieniem nie większym niż dwa semestry. W uzasadnionych przypadkach dziekan może wprowadzić dłuższy okres zaliczenia.
- Rektor, po zasięgnięciu opinii dziekana, może udzielić warunkowego zezwolenia na podjęcie studiów w następnym roku lub semestrze.

Teraz pytanie: jaką mam szansę, na wznowienie studiów od III semestru?

Raczej nie. Zostałeś de facto skreślony z II semestru bo nie zaliczyłeś warunku z tego semestru. Masz zaliczony tylko I semestr.

Powrót