zabezpieczenie alimentow

• Autor wątku Autor wątku zgr2000
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Z

zgr2000

Witam. Matka dziecka z ktora nie pozostawalem nigdy w związku malzenskim jeszcze przed urodzeniem dziecka wniosla o pokrycie kosztów wyprawki i trzy miesiące po porodzie oraz zabezpieczenie kwoty przez jwdnorazowa wplate w wysokości 1800. Laczna kwota roszczeń 4200.

Matka mojgo dziecka napisala w pozwie, ze odmawiam jej pomocy co jest totalna bzdura, ponieważ do 6 miesiąca kiedy mieszkalismy razem utrzymywalem ja a od momentu rozstania chciałem dać jej pieniadze i wszystko kupic ale nie chciała podpisać mi oświadczenia , ze przyjmuje pieniadze, a w momencie kiedy zapytałem sie jej kiedy jedziemy po wyprawke to stwierdzila, ze wszystko juz ma. Dodam iż mam świadków którzy potwierdza moje argumenty.

Zarabiam 1300zl na rękę i nie będę w stanie zapłacić takich pieniędzy, a logiczne jest, ze matka dziecka podala mnie do sadu aby naciągnąć mnie na okreslona sumę pieniędzy.

W jaki sposób sformułować odpowiedz na pozew? Tzn wnosić o oddalenie pozwu czy o uznanie pozwu tylko w części (tzn niższe kwoty)?

Dodam iż proponowałem wielokrotnie, ze pomogę jej finansowo a po urodzeniu dziecka chciałem sporządzić umowę alimentacyjna u notariusza. Dziekuje z góry za pomoc

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót