E
Extigy
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Dzień dobry. Jeżeli źle umieściłem moje zapytanie, to proszę o przesunięcie go we właściwe miejsce. Ale chcę przejść do rzeczy. 5 lat mam zabezpieczone konto prywatne i firmowe, do tego akcje, fundusze. Niestety, od tych 5 lat nie mogę doczekać się na jakiekolwiek zakończenie postępowania przygotowawczego w prokuraturze. Nie ma ani aktu oskarżenia i skierowania sprawy do sądu, ani nic sie nie dzieje. Dosłownie nic. Totalne ZERO. Na chwilę obecną jestem zmuszony zamknąć firmę. Mogłem przez 5 lat próbować utrzymać ją ale czasy są takie a nie inne i działalność zamykam. Na akcjach i funduszach, którymi nie mogę dysponować straciłem praktycznie 2/3 ich wartości przez te 5 lat i tracę do dzisiaj.
Moje pytanie i wielka prośba o radę. Czy są jakieś przepisy, na którę mogę powołać się w piśmie do prokuratury o zwolnienie tych środków ? 5 lat nie mogę nimi dysponować, nikt mi nie umie powiedzieć kiedy sprawa się w prokuraturze zakończy bo chyba odłożoną ją na półkę i olano nie kończywszy jej. Wszyscy wszystkich olewają a traci moja firma, ja i moja rodzina. Dodam, ze mam protokóły z kontroli w mojej firmie dla mnie korzystne, tylko tam nikt sobie z nich nic nie robi. Macie jakieś pomysły... Będę wdzięczny.
Moje pytanie i wielka prośba o radę. Czy są jakieś przepisy, na którę mogę powołać się w piśmie do prokuratury o zwolnienie tych środków ? 5 lat nie mogę nimi dysponować, nikt mi nie umie powiedzieć kiedy sprawa się w prokuraturze zakończy bo chyba odłożoną ją na półkę i olano nie kończywszy jej. Wszyscy wszystkich olewają a traci moja firma, ja i moja rodzina. Dodam, ze mam protokóły z kontroli w mojej firmie dla mnie korzystne, tylko tam nikt sobie z nich nic nie robi. Macie jakieś pomysły... Będę wdzięczny.