zabezpieczenie powództwa a obniżenie alimentó

• Autor wątku Autor wątku Tomek76
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Tomek76

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
28
witam ponownie.W obecnej chwili jestem na zasiłku, mam zasądzone alimenty na 260zł. Złozyłem pozew o obniżenie alimentów jednak nie napisałem o zabezpieczenie tego powództwa.Czy mogę to przedłozyć w Sadzie nieco pozniej.Pozew o obniżenie złozyłem dzisiaj. Mam na utrzymaniu również swoja rodzinę( łacznie cztery osoby ze mna), jestem jedynym pracującym, żona przebywa na urlopie wychowawczym. Jesli mogłbym złozyc takie zabezpieczenie to co musiałbym w nim napisać i co mi takie zabezpieczenie daje?DZiekuje serdecznie pozdrawiam.Tomek

prosze bardzo o pomoc to pilne,dziekuje

Jeżli złożyłeś pozew dzisiaj to pewnie jeszcze nie został opłacony i sprawie nie nadano toku, więc juto idź do Sądu z nowym pozwem w którym będzie zawarty punkt, iż wnosisz o zabezpieczenie powództwa od dnia którego domagasz się obniżenia alimentów (dodam tylko, że może to być data wsteczna)

A tak nawiasem mówiąc to w uzasadnieni proszę bardziej powołać się na brak srodków do życi, utratę pracy itp. a niżeli na nową rodzinę.

jeszcze nie było opłacenia sprawy.dzis byłem zawiezc nowy pozew( ten sam ale z zabezpieczeniem) i niestety mi nie przyjeto poniewaz Pani sędzia powiedziała ze zabezpieczenie powództwa moze tylko tylko napisac matka, aby zapewnic sobie alimenty na czas sporu.czy mozna tak? czy jednak mialem prawo zlozyc pozew z zabezpieczeniem powództwa.

Powrót