Zabezpieczenie roszczenia

• Autor wątku Autor wątku topfacet
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

topfacet

Użytkownik
Odpowiedzi
175
Witajcie ponownie,

Mam z sadu postanowienie o zabezpieczeniu roszczenia z nadana klauzula, teraz ide z tym do komornika i stad moje pytanie- czy komornik w postepowaniu zabezpieczajacym tak samo jak w przypadku postepowania egzekucyjnego, moze zaczac poszukiawania majatku przyszlego dluznika(rzecz jasna za oplata) i ustalic numery rachunkow, platnikow skladek etc?

Czy we wniosku tym musze wskazac od razu numery rachunkow, miejsca pracy?

Z gory bardzo dziekuje za pomoc.

Pozdrawiam.

TF

topfacet napisał:
Witajcie ponownie,

Mam z sadu postanowienie o zabezpieczeniu roszczenia z nadana klauzula, teraz ide z tym do komornika i stad moje pytanie- czy komornik w postepowaniu zabezpieczajacym tak samo jak w przypadku postepowania egzekucyjnego, moze zaczac poszukiawania majatku przyszlego dluznika(rzecz jasna za oplata) i ustalic numery rachunkow, platnikow skladek etc?

Czy we wniosku tym musze wskazac od razu numery rachunkow, miejsca pracy?

Z gory bardzo dziekuje za pomoc.

Pozdrawiam.

TF

Może ustalić, możesz wskazać. W przypadku banku nie musisz podawać numeru rachunku, tylko wskazać bank. Przygotuj się na opłaty.

Wiem, nie jest to pierwsza sprawa u Komornika:)

Dzieki za pomoc:)

topfacet napisał:
Wiem, nie jest to pierwsza sprawa u Komornika:)

Dzieki za pomoc:)

Jeśli zatem komornik na chwilę obecną nic nie może wyegzekwować, to poczekaj na klauzulę do egzekucji. Bo w zabezpieczającym i tak nic nie zabezpieczysz, a koszty postępowania poniesiesz.

Wydaje mi sie ze uda mu sie troche pieniedzy zabezpieczyc, mam dane tych dluznikow.

Powrót