Zabezpiecznie przed...

• Autor wątku Autor wątku akaback
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

akaback

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam, mam nadzieję, że wybrałem dobre forum i że temat się nie powtarza ;)

Jakie znacie Państwo sposoby zabezpieczenia się przed kradzieżą pomysłu, projektu, że o gotowym scenariuszu (imprezy, programu telewizyjnego) to już nie wspomnę? Konkretny przykład - jest pomysł na film, serial, program, rozpisany od A-Z, jest scenariusz przykłądowego odcinka, idzie się z tym np. do producenta czy agencji i projekt ląduje w koszu, po czym po jakimś czasie.... lekko zmieniony.... leci do realizacji...
Co wy na to?
jak się zabezpieczyć o ile w ogóle można?
z góry dzieki za każdy głos w dyskusji
pozdrawiam
andrzej

Do notariusz o potwierdzenie daty na dokumencie. Było już o tym na forum. Opcja szukaj.

przepraszam, chyba rzeczywiści źle szukałem, a z drugiej strony to problem w tym, że u notariusza byłem, owszem z potwierdzeniem tzw. "pewnej daty", ale już na pożegnanie usłyszałem własnie od niego, że... to praktycznie żadne zabezpieczenie :( jego zdaniem wystarczy "zmienić troszkę tu, troszkę tam po 2-3 zdania" i już nikt niczego nie udowodni.
dziękuję i pozdrawiam

Bo notariusz nie potwierdza znakomitości i orygianalności danego pomysłu, tylko sam fakt, że został mu dany dokument w danym dniu przedstawiony z opisem co na nim było. Nie jest to doskonałe rozwiązanie, ma wiele wad ale od czegoś trzeba zacząć. Przydają się też świadkowie.

Powrót