zabezpieczone nośniki i co dalej

• Autor wątku Autor wątku damianek1888
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

damianek1888

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam
jestem po przeszukaniu z nakazem przesłuchaniu , dzisiaj przyszedł mi polecony o treści

"Postanowienie w przedmiocie dowodów rzeczowych
W sprawie rozpowszechniania bez uprawnienia w ….. w okresie od marca 2010 roku do nadal nielegalnie zwielokrotnionych utworów audiowizualnych , gdzie sprawca działając w krótkich odstępach czasu w wykonaniu z góry powziętego zamiaru w celu osiągnięcia korzyści majątkowej nie posiadając wymaganego uprawniania oferował w sieci Internet sprzedaż uprzednio utrwalonych bez uprawnienia utworów audiowizualnych działając w ten sposób na szkodę właścicieli praw autorskich do oferowanych utworów , w wyniku czego osiągnął korzyść majątkową w nieustalonej kwocie i czyniąc sobie z powyższego przestępstwa stałe źródło dochodu to jest czyn z art. 116 ust 1 i 3 oraz 117 ust 2 ustawy o prawie autorskich i prawach pokrewnych z dnia 04 lutego 2004 przy zastosowaniu art. 12 kk .
Postanowił uznać za dowód rzeczowy

1 .xxx nośników optycznych Cd/dvd
2.dysk twardy model itp. …

"

1.I teraz mam pytanie kiedy ja będę mógł się dowiedzieć co oni na mnie mają jak to wszystko się rozpoczęło co do mojej osoby itp. ponieważ widać wiele nieścisłości

2.Czy w ogóle przejmować się w jakiś sposób zaistniałą sytuacją ? ponieważ owszem działałem na pewnych serwisach hostingowych na których umieszczałem pliki / materiały do których nie posiadałem praw autorskich i w zamian otrzymywałem wynagrodzenie od owych serwisów hostingowych , ale NIKOMU przez Internet nie sprzedawałem płyt itp. Czyniąc sobie z tego stałe źródło dochodu tak jak napisali mi to .

3.Co mogę zrobić na chwilę obecną odnośnie owego zabezpieczonego dysku twardego , dysku siostry który wykręcili na komendzie siostrze z jednostki centralnej , dysk nie ma nic wspólnego ze sprawą , nie korzystałem z tego komputera , a że podczas przeszukania z nakazem był w lokalu to został przewieziony na komendę i teraz uznany jako dowód rzeczowy w mojej sprawie

1) wtedy kiedy będziesz stroną postępowania
2)to twoja sprawa czy będziesz się przejmował czy nie...niektórzy przejmują się tym ,że np. dostali niebieski towar a chcieli czerwony ,a niektorych i śmierć ojca nie wzruszy....

3) czekać na opinię biegłego.

Powrót