C
ConcordXT
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Witam, otóż mam taki problem. Od ponad 2 lat pracuję w Niemczech, niestety za jakiś czas czeka mnie operacja, a w zasadzie nie groźny zabieg na dłoni. Mieszkam w średnich warunkach, w czasie zabiegu oraz po nim w pracy wszyscy pracownicy mają tak czy siak wolne. Jednak nie chcę, abym tracił urlop na leczenie, chciałbym aby ten czas mi zaliczyli do chorobowego(które mi się należy i je dostanę).
Tak więc mam pytanko, czy po operacji mogę spokojnie zabrać się z kimś do PL, oczywiście na kontrolę znów ktoś mnie podwiezie do DE. Jakie dokumenty i w jakim czasie muszę przekazać do pracodawcy i kasy chorych? Dodam że chorobowe będzie trwać ok 2-3tyg. W Polsce mam rodzinę, w DE nikogo, nikt nie będzie mógł się mną zaopiekować.
Pozdrawiam.
Tak więc mam pytanko, czy po operacji mogę spokojnie zabrać się z kimś do PL, oczywiście na kontrolę znów ktoś mnie podwiezie do DE. Jakie dokumenty i w jakim czasie muszę przekazać do pracodawcy i kasy chorych? Dodam że chorobowe będzie trwać ok 2-3tyg. W Polsce mam rodzinę, w DE nikogo, nikt nie będzie mógł się mną zaopiekować.
Pozdrawiam.