P
Paulina1920
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 43
Witam, właśnie wróciłam z tatą z banku ponieważ tata chciał wypłacic swoją wypłatę w wysokości 2,800 zł . W banku jednak okazało sie iż na konto wszedł komornik w celu sciągnięcia zaległych alimentów na taty syna w wysokości 10000zł (jest to sprawa wygrzebana z przed 10 lat ). i z tym wiązę się moje pytanie ponieważ tata ma debet w wysokości 2500 zł wypłaty wplyneło 2840 zł lecz całe konto jest zablokowane i nie można nic ruszyć:
1. czy komornik ma do tego prawo , bo z tego co wiem debetu on ruszyć nie może wiec czyli mógł zabrać tylko te 340 zł co było na +
2. czy w sprawach alimentacyjnych nie ma takiego czegoś jak przedawnienie ?
Powiem jeszcze ze tata pracuje na swoją działalność wiec jemu firma płaci za wykonana usługę z czego on z tej wypłaty musi zatankować miedzy innymi auto na nastepny miesiąc żeby moc nadal wykonywać pracę wiec czy możliwe jest abby komornik zabrał wszystko i czy tata ma prawo do wypłacenia debetu ?
1. czy komornik ma do tego prawo , bo z tego co wiem debetu on ruszyć nie może wiec czyli mógł zabrać tylko te 340 zł co było na +
2. czy w sprawach alimentacyjnych nie ma takiego czegoś jak przedawnienie ?
Powiem jeszcze ze tata pracuje na swoją działalność wiec jemu firma płaci za wykonana usługę z czego on z tej wypłaty musi zatankować miedzy innymi auto na nastepny miesiąc żeby moc nadal wykonywać pracę wiec czy możliwe jest abby komornik zabrał wszystko i czy tata ma prawo do wypłacenia debetu ?