Zablokowane konto

• Autor wątku Autor wątku izusia2009
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

izusia2009

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam , Mam konto w banku pko bp
Wchodzę przed chwilą na konto a tam kwota na - i to dość spora bo -5 tysięcy
Dostałam dziś wypłatę i tak się zastanawiam skąd takie saldo ujemne ? Do banku wybieram się dopiero jutro , ale już dziś panikuje
Mam kredyt odnawialny i prawdopodobnie zapomniałam go przedłużyć ( prawdopodobnie ponieważ nie pamietam kiedy się dokładnie kończył ) Komornika nie mam oraz innych zadłużeń. Nie dostałam żadnego pisma ani powiadomienia o zajęciu konta . Czy te zablokowanie może być spowodowane tym , że nie przedłużyłam tej linii kredytowej ???

izusia2009 napisał:
Czy te zablokowanie może być spowodowane tym , że nie przedłużyłam tej linii kredytowej ???
Tak. Dla przykładu, na koncie jest dopuszczalny debet -7000 zł. Cały debet wykorzystany, wpłyneło wynagrodzenie w kwocie 2000 złotych. Na koncie środki to -5000 zł. jednak kwota do wykorzystania będzie 2000 złotych. Jeśli umowa nie została przedłużona na koncie bedzie -5000 zł. kwota do wykorzystania -5000 złotych.
To tak ogólnikowo, mam nadzieję, że zrozumiałaś :)

Kanas napisał:
Tak. Dla przykładu, na koncie jest dopuszczalny debet -7000 zł. Cały debet wykorzystany, wpłyneło wynagrodzenie w kwocie 2000 złotych. Na koncie środki to -5000 zł. jednak kwota do wykorzystania będzie 2000 złotych. Jeśli umowa nie została przedłużona na koncie bedzie -5000 zł. kwota do wykorzystania -5000 złotych.
To tak ogólnikowo, mam nadzieję, że zrozumiałaś :)

Czyli mogę wybrać normalnie wypłatę ? Wystarczy przedłużyć KREDYT odnawialny i będzie Ok ?

Powrót