Zablokowane konto

• Autor wątku Autor wątku krist0fer
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krist0fer

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Komornik zabiera mi 60 procent wypłaty, reszta trafia na konto które mi zablokował i nie mogę tego wypłacać. Moje pytanie czy jeśli podam inne konto np. siostry to czy komornik będzie miał prawo zablokować również jej konto jak się dowie? Dziękuje za odpowiedż

krist0fer napisał:
Komornik zabiera mi 60 procent wypłaty, reszta trafia na konto które mi zablokował i nie mogę tego wypłacać. Moje pytanie czy jeśli podam inne konto np. siostry to czy komornik będzie miał prawo zablokować również jej konto jak się dowie? Dziękuje za odpowiedż

Ile dokładnie wynosi te "pozostałe 40%" ?

krist0fer napisał:

Jeżeli to Twoje jedyne źródło utrzymania to złóż do komornika wniosek o ograniczenie zajęcia środków na rachunku wpłacanych tyt. wynagrodzenia. W uzasadnieniu wskaż że środki są już potrącane bezpośrednio u pracodawcy.

Tylko że jak byłem u komornika to powiedzieli że odblokować mi mogą konto tylko na wniosek wierzycielki a ona mi takiego pisma nie napisze.

krist0fer napisał:
Tylko że jak byłem u komornika to powiedzieli że odblokować mi mogą konto tylko na wniosek wierzycielki a ona mi takiego pisma nie napisze.

Nie chodzi o zwolnienie zajęcia tylko ograniczenie egzekucji na tym rachunku.

Dobrze spóbuje, dzięki za odpowiedź

Powrót