zablokowanie konta na Allegro

• Autor wątku Autor wątku pawele330
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pawele330

Użytkownik
Odpowiedzi
116
Moja sprawa jest nie typowa, Allegro zablokowało mi konto powołując się na dwóch kontrahentów że im nie przesłałem towaru.
Allegro nawet nie zauważyło że jeden z tych kontrahentów wystawił mi pozytywa, a drugi poinformował Allegro że nie przesłałem mu towaru ale nie zaznaczył że sam zrezygnował z towaru.
Allegro zawiesiło mi konto i nie chce mi go odblokować nawet po wskazaniu że przystałem temu kontrahentowi pieniądze
Nie rozumiem jednej rzeczy dlaczego mojej matce również zablokowali konto - powód ten sam adres.

Co mam robić???

Typowa, typowa...

Wszystko zależy, jak i co będziesz wyjaśniał. I cierpliwości trzeba dużo - czasem się czeka na @ tydzień - nie ma co ponaglać.

Innych wałków nie robiłeś? Cen nie podbijałeś? Ile już miałeś ostrzeżeń? Odzywałeś się w terminie 7 dni, jak Cię ponaglali?

- Jeden zrezygnował. Masz potwierdzenie w mejlu? Wysłał Ci kasę? I oddałeś?
- Drugi dostał, tak? Masz potwierdzenie nadania?

Mamę mogą odblokować, ale SAMA musi to załatwić, broń Boże, żebyś cokolwiek tykał za nią, bo polecicie na stałe. Na razie mają podejrzenie, że mimo zbanowania dalej działasz, tyle, że na koncie mamy (większość zawieszonych tak próbuje...). Zwłaszcza, jak od czasu Twojego zawieszenia zaczęły się tam jakieś ruchy.

innych wałków nie robiłeś? - Nie
Cen nie podbijałeś? - Nie
Ile już miałeś ostrzeżeń? - nie miałem
Jeden zrezygnował. Masz potwierdzenie w mejlu? Wysłał Ci kasę? I oddałeś? - tak oddałem kasę
Drugi dostał, tak? Masz potwierdzenie nadania? - mam potwierdzenie i komentarz pozytywny, tu właśnie byłem całkowicie zaskoczony - że podstawą Allegro było przez to zawieszenie mojego konta.
Wysłałem przelew - zwrotu kasy tego drugiego kontrahenta do Allegro lecz dla Allegro było to nie wiarygodne

A możesz wkleić, co Ci napisali na koniec?
Trzeba ich rozgryźć...

Eh.. Walka z wiatrakami...
Niestety pożegnaj się z kontem - szanse na jego odblokowanie bliskie zeru.

Daj spokój. Szansa jest.
Lepiej spróbować, niż potem kombinować na cudze dane (bo Allegro uzależnia...)
Trzeba być tylko upiornie cierpliwym, a w złość wpaść w odpowiednim momencie.

Cytuj mejla, zobaczymy, "łoco" chodzi.

a może zwrócić się do Rzecznika praw konsumenta ?
kosztuje mnie to dużo nerwów bo ile razy wysyłałem dowód wpłaty do Allegro, to Allegro jakiś powód znajdowało

Poczytaj na Forum - jest wiele tematów o blokadzie kont - w większości sprawa z góry przegrana.

Obsługa użytkowników Allegro, co wielokrotnie już pisałem, nie ma praktycznie miejsca na osobiste decyzje - działają według ściśle określonych reguł (i przeważnie odpowiadają szablonami). Najwyraźniej załapałeś się na którąś i przypisanemu Ci pracownikowi nie chciało się (lub nie mógł) wnikać czy słusznie.

Jedyna szansa to uzyskać przekierowanie do lidera sekcji (to taki kierownik grupy zajmującej się konkretnym typem spraw) - tylko on/ona ma możliwość subiektywnej oceny.

Jak Ci bardzo zależy to próbuj, walcz - a nuż się uda, ale niestety łatwo nie będzie.
Dużo też zależy od tego ile sprzedajesz (czytaj: ile prowizji płacisz) miesięcznie...

moim zdanie jest to nie sprawiedliwe że tak mnie Allegro potraktowało , po pierwsze w oczywisty sposób było widoczne że transakcja została z pierwszym kontrahentem była zakończona pozytywnie - co było łatwo sprawdzić , drugiemu uczciwie pieniądze oddałem po rezygnacji tak więc dlaczego surowo zostałem potraktowany???? NA PEWNO SPRAWY NIE POPUSZCZĘ

Mi też zablokowali konto ale przez łamanie regulaminu. korespondencja wysyłana do nich pozostawała bez odzewu. Aż w końcu napisałam do Allegro co mam teraz zrobić aby odblokować konto i wreszcie ze mną za czeli rozmawiać. Kazali mi się zapoznać jeszcze raz z regulaminem i złożyć oświadczenie w tej sprawie. I odblokowali konto. ;)

pawele330 napisał:
moim zdanie jest to nie sprawiedliwe że tak mnie Allegro potraktowało , po pierwsze w oczywisty sposób było widoczne że transakcja została z pierwszym kontrahentem była zakończona pozytywnie - co było łatwo sprawdzić , drugiemu uczciwie pieniądze oddałem po rezygnacji tak więc dlaczego surowo zostałem potraktowany???? NA PEWNO SPRAWY NIE POPUSZCZĘ

Dobrze, dobrze :)

Wklej mejla.

Jak są w nim jakieś bzdury, to odwołamy się do przełożonego.
Albo, jak fabian pisze, zaczniemy od innej strony.

ostatni mail od Allegro - brzmi tak

Dziękuję Panu za wiadomość.

W sytuacji kiedy przelew generowany był elektronicznie, proszę o przesłanie dokumentu potwierdzenia przelewu opatrzonego zapisem, który jednoznacznie stwierdza, że dokument ten nie wymaga ani pieczęci, ani podpisu z Banku.

Dodam że wysłałem kilkakrotnie kopię przelewu do Allegro którego dokonałem w Banku

To daj im, co chcą - wyślij potwierdzenie do siebie i sprawdź, czy jest ta nieszczęsna klauzula o nie wymaganiu podpisu, żeby nie było się do czego przyczepić.

Jeśli tak, odpowiedz im "kultrualnie", @ od banku w załączniku.
I czekamy, co jeszcze wymyślą.
Może po prostu za dużo ticketów nasłałeś i wszystko się pogmatwało. Raz też tak zrobiłam - lepiej nie generować nowych, chyba, że się czeka już 10 dni...

Powrót