Zablokowany numer przez sieć komórkowa

• Autor wątku Autor wątku Aborygen89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Aborygen89

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam.
Obecnie przebywam zagranicą i z pewnego powodu bez żadnej wcześniejszej informacji lub ostrzeżenia został mi zablokowany numer na karte pre-paid. Po kontakcie z obsługą klienta zostałem poinformowany że zablokowanie jest wynikiem zbyt dużej aktywności w krótkim interwale czasowym, co ciekawe aktywność internetowa nie ma znaczenia a ja dzwonie rzadko a SMS-y wysyłam jeszcze rzadziej jako że żyjemy w dobie internetu. Problem mój jest taki że przez zablokowany numer nie mogę korzystać z konta bankowego jako iż na ten numer przychodzą mi SMS-y z kodami potwierdzającymi a brak dostępu do konta naraża mnie na straty finansowe. Moje pytanie jest czy mogę podjąć wobec sieci jakieś kroki prawne?

Zalezy czy dzialaja oni niezgodnie ze swoim regulaminem/umowa czy po prostu ty cos nie doczytales.

Regand napisał:
Zalezy czy dzialaja oni niezgodnie ze swoim regulaminem/umowa czy po prostu ty cos nie doczytales.

W mojej ocenie nie zlamalem regulaminu w żaden sposób ponieważ uzytkowalem tel w sposób normalny i nie wiem jakbym mógł naruszyć regulamin

A czy nie ma to jakiegos zwiazku z faktem iz uzytkujesz za granicą polski numer telefonu przez czas dluzszy niz pozwala regulamin? Bo juz takie historie widzialam w przypadku abonamentu. I naliczanie dodatkowych oplat.

Tylko ze to nie abonament a numer wyłączył mi po tyg a na koncie była kwota około 40 zł i pakiet internetu za który zapłaciłem,a i tak głównie korzystałem z WiFi, zresztą wydaje mi się iż należałoby mnie poinformować iż zbliża się do wyczerpania limitu czy cos

Powrót