Zablokowany rachunek bankowy przez komornika.

• Autor wątku Autor wątku pablojarocin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pablojarocin

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam wszystkich.
Kilka lat temu nie płaciłem pożyczki bo byłem bezrobotny. Sprawę oddali do firmy windykacyjnej Corpus Iuris. Ta kancelaria jednak nic nie wskurała bo byłem bezrobotny, wtedy oni sprawę oddawali do komornika. Komornik też nic nie mógł zrobić i wystawił pismo o umorzeniu i oddaniu sprawy z powrotem do tej kancelarii corpus. I tak to trwało 2 lata. Teraz mam pracę za granicą i dzwonie do tej kancelarii żeby się dogadać, kwota urosła do 8000 zł. Oni się dogadali, rozłożyli mi na raty. I powiedzieli mi że jak zapłacę połowę tej kwoty to nie będą mi rosły odsetki. Zapłaciłem. Podpisaliśmy umowę ugodową i jest tam termin spłat rat i ich wysokość. To wszystko się działo tego roku na początku sierpnia.
Ale problem się pojawił bo nie zgłosili tego do komornika a ten mi zablokował konto(tzn. mogę tylko wyciągnąć pieniądze w placówce w banku) ale ja cały czas przebywam za granicą.
Dzwonię do banku to przez telefon nie mogą mi powiedzieć jaki to jest komornik i że muszę przyjechać osobiście do banku to mi powiedzą. Wziołem wolne i pojechałem, dostałem od nich numer sprawy i imię i nazwisko tego komornika.
Zadzwoniłem do niego i mu tłumaczę że ja to spłacam i mam umowę ugodową z kancelarią Corpus i że mogę mu wysłać te papiery żeby mi konto odblokował.
A ten mi mówi ze mam zadzwonić do kancelarii żeby oni takie pismo wysłali.
Zadzwoniłem do tej kancelarii a oni że nie ma problemu i wysłali jakieś 2 listy polecone jeden pewnie z moją umową ugodową a drugi żeby mi odblokował konto albo wstrzymał się od mojej egzekucji(wysłali oni te pisma listem poleconym 8-10-2013r.)
Dzwonię do komornika 18-10-2013r. i się pytam czy otrzymał listy i kiedy mi konto odblokuje, a on mi mówi że jeszcze nic nie dostał.
Dzwoniłem do Corpus czy wysłali te listy a babka mi mówi że tak dnia 8-10-2013r.
Dzwonię dzisiaj do komornika(28-10-2013r) a baba mi mówi ze jeszcze nic nie doszło to ja się jej pytam jak długo idzie list polecony?? Bo ile można czekać??? tam są moje pieniądze.
Nie wiem co mam robić w takiej sytuacji jestem bez pieniędzy bo wszystkie moje wypłaty wpływają na to konto a nie będę jeździł do polski co tydzień żeby wybrać pieniądze z banku.

walą w ch...a. normalka - dwa razy szybciej im spłacisz dzięki temu, co jest dla nich korzystne więc sam rozumiesz że tego listu nie wysłali zapewne...

Ponawiam temat.
Dzisiaj dzwoniłem do komornika i znowu nie dostali takiego listu od tej kancelarii. a jak znowu dzwonię do tej kancelarii to mówią że wysłali list niech komornik go poszuka.
Czy jest paragraf żeby im wysłać żeby to wyjaśnili??
Czy mogę im założyć sprawę z jakiegoś tytułu?? Może za zaniedbanie czynności??
Mam konto zablokowane od 3 miesięcy a wszystko mam zapłacone.

nic im nie zrobisz. już ci napisałem - otoczyli cię. sprawę to mógłbyś ew. zrobic, gdybyś miał wszystko już zapłacone

Powrót