Zablokowany telefon

• Autor wątku Autor wątku mirek0769
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mirek0769

Użytkownik
Odpowiedzi
32
Dzień dobry,

Dwa miesiące temu kupiłem telefon Samsung Galaxy S21+, Telefon zakupiłem na jednej ze stron internetowych z ogłoszeniami od osoby prywatnej.
Osoba, która sprzedała mi telefon dała mi dowód zakupu.
Niestety, ale dwa dni temu telefon przestał działać. Poszedłem do operatora w którym był kupiony telefon Pani powiedziała mi, że telefon został zablokowany z powodu niespłacania abonamentu oraz rat za telefon.
Nie wydaję mi się, aby sprzedawca oddał mi pieniądze.

Proszę o poradę co mogę zrobić w zaistniałej sytuacji?

Na początek skorzystać z prawa do rękojmi - wada prawna sprzętu.
Oczywiście wszystko pisemnie.

Rozumiem, jeśli rozmowa telefoniczna z tym Panem nie dojdzie do porozumienia ?

mirek0769 napisał:
Rozumiem, jeśli rozmowa telefoniczna z tym Panem nie dojdzie do porozumienia ?

Tak jak masz napisane wyżej, nie rozmowa a pisemna reklamacja ZPO.

Napisałem do gościa z O...pl ale nie odpisuje mi od paru dni, zero kontaktu.

Tak jak mówiliśmy, napisałeś listownie, składając reklamację z tytułu rękojmi? List za potwierdzeniem odbioru?
List już doszedł?

Jak ja mam wysłać mu listownie pismo temu co mi go sprzedał, jak nie mam jego danych ?

Skąd mam to wiedzieć, skoro o tym nie wspominasz?
Skoro ktoś Cię oszukał, to raczej nie licz na to, że odpowie na maila, bo i po co?

Na dowodzie zakupu nie ma danych nabywcy? Na przesyłce nie ma danych nadawcy? Odbierałeś osobiście?
Dużo pytań, mało informacji. Danymi dysponuje z pewnością operator, ale tobie ich nie poda.

Gość mi powiedział, że jest drugim właścicielem tego telefonu, Wiec dane na fakturze co są nie należą do tego co od niego kupiłem.
Tak odbiór osobisty.

mirek0769 napisał:
Gość mi powiedział, że jest drugim właścicielem tego telefonu, Wiec dane na fakturze co są nie należą do tego co od niego kupiłem.
Tak odbiór osobisty.

To chyba masz problem i komu chcesz reklamować, zwracać jak nie wiesz od kogo kupiłeś :what: Ustal dane sprzedawcy inaczej żadna porada nie pomoże.

Jedyne co mam to numer telefonu tej osoby i rozmowę na stronie ogłoszenia o**.pl
Wiec raczej mało.

Czyli masz podstawkę pod kwiatki. Człowiek z FV też nie miał prawa sprzedać telefonu bo ten nie jest jego a operatora do czasu spłaty rat. Można próbować uderzyć do niego ale podejrzewam że to jakiś słup spod sklepu, miłośnik denaturatu który nawet nie wie że podpisał jakąś umowę z operatorem.

Powrót