Zabrali mi Narzeczona

• Autor wątku Autor wątku thegame
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

thegame

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
witam
kilka dni temu zatrzymana została moja dziewczyna w sprawie działalnosci zorganizowanej grupy przestepczej(handel narkotykami).
taka sytuacja pojawiła sie 1 raz w moim zyciu i mam teraz kilka pytan:
1.z tego co wiem widzenie moge otrzymac najwczesniej po miesiacu jesli wogole?cały czas składam podania
2.moja dziewczyna jest osoba niepełnosprawna,ma bodajze 2 grupe inwalidzka i czy z tego powodu mozna jakos zamienic areszt tymczasowy np na dozor lub cos innego ale abym mogł siem z nia widywac?
i poprosiłbym o jakies wskazowki co moge robic abym mogł sie z nia jak najszybciej skontaktowac.dziekuje Wam za odpowiedzi z gory

Po pierwsze musisz czekać na zgodę na widzenie jeśli wogóle dostaniesz. Możesz pisać listy ale długo będą szły. A jeśli chodzi o to że jest niepełnosprawna to może mieć znaczenie ale nie musi. Tu jest ważne o co jest podejrzana, jej współpraca z organami, przyznanie sie do winy i wtedy można by próbować zmienić areszt na inny środek zapobiegawczy.

najlepiej udaj się do adwokata, niech poprowadzi sprawę twojej dziewczyny, z jego pomocą i czytając posty na forum będzie łatwiej, na teraz staraj się o widzenie, jeśli ty byś nie mógł to ktoś z jej rodziny, napisz list, to dopiero początek :(
co do zamiany środka, myślę, że na tym etapie będzie jak jest (w AŚ są szpitale lekarze.....)

Magdzia m ma rację. Kolega mojego E. miał problem z nerką (po przesłuchaniu zresztą) Problem był duży został przewieziony do szpitala więziennego- chcieli mu ją usunąć :o Nie zgodził się bo warunki były kiepskie. Prokurator nie zmienił srodków zapobiegawczych mimo zażaleń i próśb. Ale sprawie sprawa nie równa dlatego warto próbować
Powodzenia w wydeptywaniu szlaków i uzupełnianiu wiedzy. :ok:

widzenia to nie prosta sprawa
thegame ,jestem w podobnej sytuacji,o podobna sprawe...i juz miesiac nie widzialam mojego lobuza...na poczatku wydawalo sie prosto wszytko..ale z obawy przed matactwem nawet rodzicom nie pozwolono na widzenie.mozesz sie starac u prokuratora ktory prowadzi sprawe twojej dziewczyny...ale moze ci powiedziec jak w moim przypadku" narzeczona to moze listy pisac"
a listy tez dlugo ida jesli ktos jest tymczasowo aresztowany...
najlepsze wyjscie dla ciebie to znalesc sensownego adwokata i niech on podejmuje decyzje co robic dalej..bo o widzeniu to narazie mozesz zapomniec i nie wydaje mi sie ze za miesiac ci pozwola...bardzo mi przykro ale taka jest zeczywistosc :(

Powrót