zabrane prawa jazdy za spowodowanie wypadku

• Autor wątku Autor wątku lorap
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lorap

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
witam wszystkich
szukam wiadomosci na taki temat: w listopadzie 2007 roku spowodowalem wypadek w ktorym ucierpiala starsza osoba , zlamala noge i lezala w szpitalu.zostal mi postawiony zarzut nieumyslnego spowodowania wypadku poniewaz potracilem kobiete na pasach a byla zla pogoda i padal deszcz i bylo slisko i kobieta wyszla z za samochodu , przyznalem sie dobrowolnie do winy i zgodzilem sie na kare dostalem grzywne kara w zawieeszeniu i dozor kuratora dodatkowo zostalo mi zabrane prawo jazdy na 2 lata chcialbym sie dowiedziec czy jest mozliwosc skrocenia kary do roku abym nie musial zadawac od nowa egzaminu dodaje ze bylem trzezwy co wykazalo badanie krwi splacilem grzywne koszta sadowe i odszkodowanie dla tej poszkodowanej osoby z gory dziekuje za informacje

Sąd może po upływie połowy okresu, na który orzeczono środek karny zakazu prowadzenia pojazdów, uznac go za wykonany, jeśli skazany przestrzegał porządku prawnego a zakaz ten był wykonywany przynajmniej przez rok. W tym celu należy złożyc do Sądu stosowny wniosek.

chcialbym sie jeszcze dowiedziec jaki czas przed uplynieciem polowy okresu na jaki zabrano mi prawo jazdy moge napisac wniosek i co mam napisac i jakich argumentow uzyc i czy ma wplyw ze w sadzie wyrok wydano w marcu a ja juz prawo ujazdy oddalem w styczniu do urzedu miasta i czy jest szanasa zebym nie musial zdawac egzaminu i odzyskal prawo jazdy kiedy zrobie badania?

Powrót