zabrane Prawo Jazdy za alkohol

• Autor wątku Autor wątku DamianOne
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

DamianOne

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Witam. Mam mały problem a raczej wielki. Otóż 5 lat temu pod wpływem lkoholu miałem wypadek w konsekwęcji wyrok 2lata więzienia na 5 w zawieszeniu i nadzór kuratora sądowego oraz 2 lata zakazu prowadzenia pojazdów. wyrok mam jeszcze przez rok ponieważ tyle trwała sprawa itd.
Prawo jazdy zdałem i odzyskałem w polsce 2 lata temu zadzór kuratora też został mi uchylony z podowu pobytu w niemczech na stałe. Teraz mieszkam w niemczech i miałem pecha ponieważ podczas wjezdzania do garazu zatrzymała mnie policja i miałem 1,8 alkoholu w wydychanym powietrzu czekam jeszcze na wyniki krwi.
Wiem raczej napewno że prawo jazdy w niemczech stracę wiem również że bee miał tzw "idiotentest" ale bardzo męczy mnie mój wyrok w polsce wiem że polska dostanie taka informację i czy to nie spowoduje odwieszenia mojego wyroku lub innych kąsekwęcji ???

Dodam że w niemczech prawo jazdy zostanie mi wstrzymane na okres okolo 9 miesięcy i oddane spowrotem do użytku po krajach Eu w niemczech odzyskam umrawnienia po zaniu testu. Tego Dowiedziałem się dzisiaj policja powiedziała mi jeszcze że kary żadnej nie dostane tzn wyroku czy coś jedyne to grzywna i koszta operacyjnie która wynosi max 1600 euro ale zazwyczaj klaruje się ona w granicach 1000 zależy to wszystko od zarobków.

Policja nie jest pewna ale państwo nemieckie nie będzie raczej miało nic do polskiego wyroku.
Do tego powiedzieli że prawko dostanę tutaj ponieważ mam stały meldunek i prace dotego auto którym jechałem jest moje zarejstrowane na mnie i na niemieckich numerach więc też nic nie ma wspólnego z polska.

I jeszcze powiedzieli że raczej w polsce nie powinni mi nic zrobić ponieważ tutaj już zostanę ukarany za swój czyn i karę odbęde więc raczej nie powinni mi próbować odwiesić wyroku.

Gdyby jednak Polska chciała ty czy tak zwyczajnie mogą to zrobić?? skoro tu mam mieszkanie pracę na stały okres przebywam już 3 lata mam umowy na telefon płacę kredyt za auto (auto kupione nowe rok temu), rozważam zakup domu. Jeśli mnie zamkną bank zabierze mi auto dostanę potężne koszty za telefony niepłaceie kredytu i tak dalej mieszkania też nie mogę tak z dnia na dzień zsotawić a co z praca ?? nie patrzą na to ??? wtedy zaraz po wyjściu z polskiego więzia zamkną mie tutaj za długi i niespłacone kredyty przecież nie można chyba tak poprostu zniszczyć komuś zycia dopra kiedyś popełniłem błąd teraz się powtórzył moja wina ale skoro już jedna kara w niemczech dostane odbędę odzyskam prawko to co Polska ma do tego ?? nie wiem co o tym myśleć czytałem w internecie wiem że Polski sąd nie miesza się raczej do zagranicznych spraw ale bywa różnie dlatego postanowiłem napisać ten temat i do dopełnienie abyście znali moja sytułację dobrze i może potrafili mi coś dokładniej powiedzieć Pozdrawiam

Szkoda że wcześniej nie brałeś tego wszystkiego pod uwagę.
Pozdrawiam.

Powrót