Zabranie lub ograniczenie praw!!!

• Autor wątku Autor wątku magdam1221
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

magdam1221

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Jestem samotną matką wychowującą 9 letnie dziecko. Złożyłam sprawę o alimenty i ustalenie ojcostwa.Ojciec nie przyznał się do dziecka(był taki wspaniałomyślny że przez 8 lat wychowywał cudze dziecko), sąd nakazał badania DNA,w który wyszło że jest ojcem w 99,9999%, zasądził też alimenty w wysokości 300 zł.( w maju 2006r.) Chciałabym podwyższyć alimenty i pozbawić ojca praw.Moje argumenty są takie że jeżeli ktoś wypiera sie dziecka, nie odzywa sie do niego(nawet jak są na badaniach razem),naraża go na stres(wizyty u psychologa przed i po badaniach) nie bierze czynnego udziału w wychowaniu(został zamknięty w sierpniu w zakładzie karnym).
Proszę o jak najszybszą pomoc w sformułowaniu wniosku i czy w ogóle mam szanse pozbawić lub ograniczyć go praw.

Przy odebraniu, lub ograniczeniu praw sąd bierze pod uwagę tylko dobro dziecka. Nie ważne jest jakby stanowisko matki i jej "samopoczucie", tylko to co dziecko czuje i co jest dla niego dobre. Wykazać więc należy, że ojciec krzywdzi dziecko nie widując się z nim, nie płacąc, nie interesując się nim-to jest karalne (zaniedebanie)-nie pamiętam, który to artykuł, ale poczytajcie sobie kodeks rodzinny i opiekuńczy. Dziecko wskutek tej sytuacji, narażone jest na stres, zaburzenia emocjonalne, czy problemy w późniejszym życiu z poczuciem bezpieczeństwa, akceptacją itp. To są argumenty dla sądu-DOBRO DZIECKA, nie wasze!
Poszukaj podobnych tematów, dużo ich na forum sama prosiłam o rady

Dziękuje, to mi troche naświetliło sprawe.:)

Masz duże szanse aby ojca dziecka pozbawic władzy rodzicielskiej i masz na to dobre argumenty. Atykuł ten to 111 k.r i o.

Powrót