Zabrano mi prawo jazdy po spozyciu alkoholu.

• Autor wątku Autor wątku misiu26
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

misiu26

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Zatrzymano mnie do kontroli i srawdzono czy jestem pijany i przy pierwszym pomiarze alkotestem wykazalo 0,11mg/l (0,22promila) po 15 min. dokonano drugiego pomairu wynik 0,1mg/l (0,2 promila). Poprosiłem o badanie krwi i za moimi kilkoma prosbami policjanci mnie zawiezli na badanie (badanie krwi bylo kolo godziny pozniej). Po 3 tyg. dowiedzialem sie ze wynik krwi wyniosl 0,06 ale nie wiem jak jest jednostka przy badaniu krwi. Czekam teraz na wezwanie do sadu. Jestem alergikiem i caly czas biore leki na alergie sa to leki histaminowe ktore przyspieszaja wchlanianie sie alkoholu do krwi a takze uzywam inhalatoro bo jestem chory na astme.Przy kontroli powiedzialem ze 7 godzin wczesniej pilem małe piwo i przed kontrola jadlem batony z alkocholem.Co mi grozi jak mam sie przygotowac do spotkania w sadzie.Czy mam szanse odzyskac prawo jazdy, czy wynajmowac adwokata? Prosze o rade.

[cytat="misiu26"]Zatrzymano mnie do kontroli i srawdzono czy jestem pijany i przy pierwszym pomiarze alkotestem wykazalo 0,11mg/l (0,22promila) po 15 min. dokonano drugiego pomairu wynik 0,1mg/l (0,2 promila). Poprosiłem o badanie krwi i za moimi kilkoma prosbami policjanci mnie zawiezli na badanie (badanie krwi bylo kolo godziny pozniej). Po 3 tyg. dowiedzialem sie ze wynik krwi wyniosl 0,06 ale nie wiem jak jest jednostka przy badaniu krwi. Czekam teraz na wezwanie do sadu. Jestem alergikiem i caly czas biore leki na alergie sa to leki histaminowe ktore przyspieszaja wchlanianie sie alkoholu do krwi a takze uzywam inhalatoro bo jestem chory na astme.Przy kontroli powiedzialem ze 7 godzin wczesniej pilem małe piwo i przed kontrola jadlem batony z alkocholem.Co mi grozi jak mam sie przygotowac do spotkania w sadzie.Czy mam szanse odzyskac prawo jazdy, czy wynajmowac adwokata? Prosze o rade.[/cytat]
po pierwsze leki są ANTYhistaminowe - też jestem alergikiem i biorę je od 20 lat...
po drugie nie przyspieszają wchłanianie do krwi, ale nasilają działanie alkoholu, gdy ten jest we krwi...
po trzecie niezależnie od przyspieszonego wchłaniania, po 7 godzinach po jednym piwie w organizmie człowieka nie powinno być śladu, no chyba że ktoś waży 4-5 kilogramów......
po czwarte batonów musiałbyć pochłonąć z kilogram, albo więcej, aby osiągnąć taki wynik na alkomacie...
wniosek - stosunkowo kiepska linia obrony, do obalenia przez początkującego prokuratora.... możesz za to chłopakom dostarczyć dużo radości swoimi wyjaśnieniami.....

Do 20 wypilem 2,5 piwa okolo 6 godzin przed badaniem.Chodzilo mi ze przy kontroli powiedzialem ze wypilem jedno male piwo i jadlem batony. Chodzi mi oto jak sad bedzie patrzyl na wyniki skoro we krwi mialem tylko 0,06 promila.

Powrót