M
Mirabelka12
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
Witam, w skrócie postaram się sytyacje przedstawić aby mniej więcej była jasna. 3 lata temu zdiagnozowano raka piersi u mojej mamy. Jeździłam z nią na badania , wizyty lekarskie , umawiałam na kolejne terminy , ogółem byłam wszędzie wpisana jako osoba upoważniona do wszelkich informacji. Niestety po około 1,5 roku od jej diagnozy musiałam wyjechać za granicę. Dodam również że mama naduzywala alkoholu mimo choroby i nie brała sobie do serca słów lekarzy . 3 miesiące temu mama zmarła z w/w powodów, gdyż już za czasu kiedy ja z nią jeździłam, otrzymała informacje że jest już za późno i ma około 6 miesięcy życia. Po śmierci mamy kontakowal się ze mną brat. Oczywiście wszystko schodziło do jednego czyli spadku . Rodzice mieli działkę na której stoi warsztat , a na tym warsztacie na chwilę obecną powstają dwa mieszkania. Brat cały czas twierdzi , że są dwa pisma od mamy i taty z wola wydziedziczenia mnie za zaniedbanie mamy . Do dzisiaj brat pisze mi , abym się spisała na tatę który żyje i on w akcie notarialnym zobowiązuje się do spłaty mnie w danej kwocie. Czy mogła bym prosić o proste wyjaśnienie, skoro jestem wydziedziczona dlaczego on prosi o spisanie się na tatę z części mamy ?