L
Lakszmii
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 30
Ojciec dziecka ma zasądzone alimenty. Ponieważ nie płacił żadnych kwot sprawa została skierowana do komornika. Komornik "ściągał" od dłużnika połowę kwoty zasądzonych alimentów. Od 2 lat niestety nie otrzymuję już żadnych pieniędzy. Po kilku rozmowach telefonicznych z biurem komorniczym dowiedziałam się, że nie ma możliwości ściągania dalszych pieniędzy od dłużnika. Dzwonię średnio co pół roku. Pani w biurze komorniczym na moje pytanie o konkretne działania komornika w mojej sprawie nie potrafiła nic powiedzieć. Próbowałam się dowiedzieć, czy komornik wykonuje jakieś czynności w celu ustalenia zmian w możliwościach ściągania długu. Odnoszę wrażenie, że nikt nie kontroluje sprawy i nie robi nic aby ustalić możliwości ściągnięcia zaległości od dłużnika. Może ktoś mnie oświeci co należy do obowiązków komornika. Czy muszę sama przypominać się w biurze komornika, aby ktoś zrewidował na nowo obecna sytuację dłużnika???
Ponieważ nie należą mi się pieniądze z funduszu alimentacyjnego (zarabiam za dużo o prawie 200 zl), jakie dalsze działania mogę podjąć, aby uzyskać spłatę zadłużenia? Dziękuję z góry za pomoc.
Ponieważ nie należą mi się pieniądze z funduszu alimentacyjnego (zarabiam za dużo o prawie 200 zl), jakie dalsze działania mogę podjąć, aby uzyskać spłatę zadłużenia? Dziękuję z góry za pomoc.