Żądanie kumulacji opłat

• Autor wątku Autor wątku dorotalat39@interia.
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dorotalat39@interia.

Poradźcie czy to jest prawidłowe
Sąd umorzył sprawę o nabycie i dział spadku opierała się ona tylko na pismach wzajemnych, za wniosek koszty poniosłam w pełnej wysokości jaką sąd mi podał
Złożyłam teraz nowy wniosek muszę ponieść nowe koszty jednak sąd domaga się dopłaty do poprzedniej sprawy gdyż podali mi za niską sumę
Czy tak być powinno ? czy muszę jeszcze ponieść koszty do sprawy umorzonej ?zważywszy że zapłaciłam sumę wskazaną przez sąd

dorotalat39@interia. napisał:
jednak sąd domaga się dopłaty do poprzedniej sprawy gdyż podali mi za niską sumę
Czy tak być powinno ? czy muszę jeszcze ponieść koszty do sprawy umorzonej ?zważywszy że zapłaciłam sumę wskazaną przez sąd
Trudno powiedzieć nie znając szczegółów co do kwoty jaką Pani dotychczas wpłaciła a ile teraz domaga się sąd i na jakiej podstawie prawnej. Generalnie może tak być, że sąd chce uzupełneinia opłaty np. jeżeli pierwotnie wniosek przy składaniu został opłacony prawidłowo ale w toku sprawy powstały dalsze koszty albo doszło do modyfikacji przedmiotu sprawy.

Zapłaciłam 600zł, tyle zażądał Sąd, teraz chcą dopłaty 1000 zł i za nową sprawę tyle samo czyli 1600 zł zgroza
Nowe koszty w sprawie umorzonej raczej nie wystąpiły, lecz mój adwokat kazał zwrócić akta urodzenia i wglądał w akta poprzednie
Czyli wychodzi na to że Sąd naciąga ludzi
(a wszystko zgodnie z prawem) 😵*💫😵*💫😵*💫

Zapłaciłam 600zł
Za stwierdzenie nabycia spadku i dział spadku to za mało (nawet przy zgodnym dziale na wniosek stron).
Przeczytajcie jej wcześniejsze wątki. Zrozumiecie wszystko. Nie odpowiada na pytania tylko wypisuje swoje przemyślenia. Szkoda czasu.

Reset321 napisał:
Za stwierdzenie nabycia spadku i dział spadku to za mało (nawet przy zgodnym dziale na wniosek stron).
Przeczytajcie jej wcześniejsze wątki. Zrozumiecie wszystko. Nie odpowiada na pytania tylko wypisuje swoje przemyślenia. Szkoda czasu.
O czym ty piszesz ? w necie dokładnie jest podane że za wniosek opłata jest (1000 zł lub 600) co tu mnie szkalujesz Powyżej odpowiedziałam ile zapłaciłam i że Sąd chce kumulacji za umorzoną sprawę również
A pytałam aby uzyskać odpowiedź czy za poprzednią sprawę powinnam dopłacać !!!
Widzę że jest tu grono krytyków, nie oczekiwałam takiego odzewu
A pisząc tutaj cały czas odnosiłam wrażenie, że nikt mojej sprawy i pytań nie rozumiał np.pdanielak pyta o powód umorzenia sprawy, co nie było istotą mojego pytania (bardzo niemiło się tu zdobywa informacje) Zero empatii od uczestników!!!

Myślę że temat do zamknięcia w takim przypadku. Ciężko się z Tobą rozmawia...

Powrót