Żądanie zwrotu kosztów naprawy gwarancyjnej.

• Autor wątku Autor wątku Tolekcacek88
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Tolekcacek88

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Dzień dobry mam do Państwa pytanie. Importer samochodu na podstawie dokumentacji przesłanej przez ASO uznał naprawę gwarancyjną samochodu, sprowadził część i po jakimś czasie auto naprawił.( Na zleceniu naprawy jest napisane naprawa w ramach gwarancji)
Po dokonanej naprawie gwarancyjnej poinformowano mnie w ASO, że po dokładnych oględzianach w/w wymontowanej części, że awaria nastąpiła jednak z przyczyn losowych ( ale i nie mojej winy) i że muszę za nią zapłącić ( chodzi o kilka tyś zł)- nie można było tego stwierdzić na części zamontowanej w aucie .
Gdybym wiedział że tak sprawa się potoczy usterkę najprawdopodobniej naprawiłbym w ramach polisy AC ( mam ochronę zniżek), lub nawet bym z nią jeździł bo nie przeszkadzała w normalnej ekploatacji
Na pewno nie zdecydowałbym się na naprawę w ASO za własne pieniądze tym bardziej, że cena naprawy poza ASO byłaby 3 krotnie niższa na wysokiej jakości zamienniku. Dalej utrzymuje też, że awaria nastąpiła jednak w wyniku wady fabrycznej- złej jakości części lub złego montażuw fabryce ( auto ma kilkaset km przejechane ledwie ) ale nie jestem fachowcem w tej dziedzinie i mogę się mylić.
Specjalnie pisze ogólnikowo bo sprawa jest w toku i nie chcę żeby skojarzono mnie z faktem. Co mogę teraz zrobić?

Ostatnia edycja:
Powrót