zadłużenie alimetacyjne od byłego męża

• Autor wątku Autor wątku zgagusia3
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zgagusia3

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam serdecznie mój były mąż nie płaci mi alimentów od 5 lat w tym czasie odstałam od niego 2 razy po 0k 30 złotych w zasadzie od komornika. miałam zasądzone alimenty na siebie ale sąd w zeszłym roku mi je ściągnoł gdyż przebywam w Angli wraz z dzieckiem. były mąż w sądzie żądał również zdjęcia alimentów z syna lub obniżenia do 300zł niestety sąd nie zgodził się i podtrzymał kwotę 400zł. już leci 6 rok jak nie płaci . jest w związku małżeńskim i ma dwójkę dzieci oprócz tego pracuje na czarno a jego żona pracuje legalnie co mam zrobić by odzyskać alimenty ?? czy moge podać jego żonę,matkę o alimenty? Proszę o pomoc on śmieje mi się prosto w twarz a z śądu robi sobie kpiny . bo w sądzie podał że jest wstanie płacić 300 zł ale mija rok a ja dalej nic nie dostaje. nie mam już do kogo się zwrócić każdy mówi że jak jestem w Angli to jestem bogata i stać mnie na utrzymanie dziecka. a ja tu jestem na utrzymaniu konkubenta syn chodzi do szkoły i nie mogę znaleść pracy tak by pogodzić to z prowadzeniem syna i odbiorem ze szkoły. Z góry dziękuje za pomoc.

Niestety,jedyna nadzieja moze byc angielski odpowiednik FA.Mozna takze zglosic sie do MOPS-u w gminie dluznika o pomoc'aktywizacje zawodowa).

Niestety ojciec dziecka mieszka w Polsce .Polska umywa ręce twierdząc że jestem w Angli i to teraz jest mój kraj i oni powinni coś z tym zrobić Anglia twierdzi że nie. Najgorsze jest to że gdyby on był w Angli, lub innym państwie to polska by mi wypłacała z funduszu a że jest odwrotnie to nikt mi nie chce płacić nie rozumiem czemu to działa tylko w jedną strone a nie w dwie. Widać powinnam wrucić do Polski i klepać biedę wtedy dostane a tak mojemu byłemu mężowi upieka się od płacenia i nikt nie może mi w tym pomóc a on korzysta z luk prawnych jak tylko może.

Powrót