Zadłużenie bankowe - wierzyciel Lindorff proponuje rabat

• Autor wątku Autor wątku Świerzynka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Świerzynka1

Świerzynka

Użytkownik
Odpowiedzi
280
Witam. Mam pytanie. Dostałam pismo z firmy Lindorff SA. dot. zadłużenia bankowego. Z pisma wynika ,że jeśli teraz zapłacę kwotę wymienioną w piśmie wierzyciel "odstąpi od dochodzenia pozostałej części zobowiązania czyli 35 % wartości zadłużenia. Sory, ale jak żyję nikt nigdy nie podarował swojego długo ( tym bardziej bank kwoty 1957 zł ).
Jak można dodać zdjęcie w formie jpg ??

Ostatnia edycja:
Zapewne doszło do przedawnienia. Chcą iść na ugodę. Lepiej odzyskać część, niż nic.
Poczytaj podobne tematy, są ich tysiące.

Kanas podrzuć linka bo nie znalazłam odonśnie tej firmy. Dług w banku jest jednak. I chyba nie przedawniony. Raczej na pewno nie. Nie mój więc nie pamiętam.

Serdeczne dzięki.

Świerzynka napisał:
Dług w banku jest jednak.
A może w banku już nie ma, tylko w Casus tzn. teraz Lindorff?
Świerzynka napisał:
I chyba nie przedawniony. Raczej na pewno nie.
Podaj jakieś dane, daty - BTE, egzekucja, umorzenie (plus podstawa umorzenia) - to się okaże czy przedawnione czy nie
Świerzynka napisał:
Nie mój więc nie pamiętam.
Piszesz że dostałaś list, teraz że to nie twoje. Możesz cokolwiek wyjaśnić w czym rzecz?

To jest srawa córki. Chcę jej pomóc bo wpadła w spiralę niewielkich, ale jednak wielu pożyczek - chwilówek z parabanków. To wszystko przychodzi na mój adres ( jako adres korespondencyjny ).
Z Banku mam tylko jedno pismo z dnia 26.09.2014. Bank na podst. art.105a ust 3 (1) ustawy z dnia 29.061997 prawo bankowe informujeże wobec nie wykonania zobowiązania lub dopuszczenia sie zwłoki w spełnieniu świadczenia wynikającego z zawartej umowyw dniu 26.0313r. Bank zamierza przetwarzać informacje stanowiące tajemnice bankową, po wygaśnięciu zobowiązania określonego powyższą umową.
Córka już nic więcej nie zrobiła. Działała na zasadzie strusia. Dopiero teraz się ogarnęła i chce pospłać długi.
Natomiast pismo z Lindorffa przyszło w tym 20.05.2016r.

Co to za umowa? Kredyt, debet, karta? Co jeszcze wiadomo w sprawie?

No cóż. Nie mogę się pochwalić zbyt wieloma wiadomościami. Jest to na pewno kredyt wzięty 26.0313r. (jaki nie wiem). Córka nie pamięta nawet ile tego wzięła - spłaciła 2 tys.Natomiast mnie się wydaje, że była to kwota 4800zł. (taka przypadłość - pamiętam cyfry, daty, telefony itp :D )
Z tego co pisze Lindorff jest winna Bankowi 5600 zł. na dzień 20.05.16
Co mam dalej robić ? Nie ufam FW.

Ostatnia edycja:
Jeżeli kwoty są takie o jakich piszesz, to Lindorff co nieco ściemnia. Co robić? A był BTE?

Nawet nie wiem jak takie coś wygląda. Ale gdyby był to na pewno bym pokumała. :(

Powrót