Zadłużenie- firma D***J

• Autor wątku Autor wątku olgakoenig
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

olgakoenig

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witajcie

Potrzebuje porady odnośnie odwołania się długu, który przyjęła firma windykacyjna D***E. Jest to wezwanie do zapłaty o wysokości 1715.86 zł, wszystko to narosło przez kary za brak biletu. Swoją trudna pozycję uzasadniam tym, iż ja mam dopiero 17 lat. Mojej mamie odebrano prawa, jestem obecnie w rodzinie zastępczej, któej jeszcze o tym nie powiedziałam, ponieważ sama o mało nie zleciałam jak to przeczytałam. Warunki w domu nie zawsze pozwalały na posiadanie pieniędzy, a przecież musiałam się jakoś do szkoły poruszać. Nie ma nawet takiej opcji, żebym miała z czego zapłacic to zadłużenie. Błagam, pomóżcie mi. Czy jestem w stanie odwołać się od ich decyzji? Boję sie , że po ukończeniu 18 lat będę miała komornika na głowie, a prawda jest taka, że nie jestem winna tej sytuacji...

moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
05.01.2014; 02.04.2014; 04.04.2015;27.09.2015- są to cztery terminy, które zostały szczegółowo opisane, ponadto jest jeszcze 6 innych mandatów, których nie podano daty, a ja osobiście daty nie pamiętam. Dla mnie ta sytuacja jest absurdalna, ilosc mandatów jaką dostałam jest naprawdę przerażająca, ale naprawde nie miałam wpływu na sytuację. Myśle, że kwota jest tak duża bo odsetki zostały naliczone ;/

Ponadto minął juz tydzień od tego wezwania, czyli czas, w którym bez dodatkowych odsetek moglam uregulować tą zaległość. Poinformowali, że po upływie tego czasu są odsetki, postepowanie sądowe i komornicze

[FONT=&quot]Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin [/FONT][FONT=&quot]§8[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Jeśli w ciągu 15 miesięcy od daty przejazdu nie było wniesionego pozwu do sądu, to roszczenie się przedawnia. Teraz powyższe przełóż na swoje sprawy

Powrót