K
kiniabaran27
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam mam pytanie moja mama jest glownym najemca w mieszkaniu komunalnym nie mieszka tu juz od 3 lat lecz nadal jest tutaj zameldowana oprocz tego zameldowane sa tu moje 2 niepelnoletnie siostry i 2 pelnoletniego rodzenstwa plus oczywiscie ja z moim polrocznym synem .mieszkanie od 1998 jest zadluzone gdyz nie byl placony czynsz . Zobowiazalem sie do splatyzadluzenia od uzyskania rzeze mnie pelnoletnosci !jest to rok 2005 a zadluzenie wynosi okolo 8 tys zlotych .obecnie w mieszkaniu mieszkam tylko ja z moim synem i dziewczyna ! Pisalismy podanie do burmistrza o zmiane glownego najemcy w zamian za splate calosci zadluzenia poczynajac od roku 1998 .niestety dostalismy decyzje odmowna gdyz jest to mozliwe tylko w przypadku smierci glownego najemcy. Teraz regularnie oplacam czynsz i splacam zadluzenie . Zadzwonila do mnie moja matka ze komornik zajal jej rente na poczet nieplaconego czynszu od 1998 roku do konca 2004 ! Czy jezeli moja matka wymeldowala by sie z tego mieszkania to jej zadluzenie nadal by na niej ciazylo? I czy my bysmy zostali razem z nia wymeldowani-
mam meldunek staly od urodzenia czyli 24 lata czynsz place od roku + zadluzenie.
CHCE JESZCZE ZAZNACZYC ZE ZROBILISMY REMONT ZA KWOTE 20 TYS NA KTORY ADM PRZYSTAPIL !BOJE SIE ZE TO WSZYSTKO PRZEPADNIE MIN WYMIENILISMY OKNA DRZWI WEJSCIOWE ZROBILISMY CENTRALNE ( W LAZIENCE NIE BYLO WOGOLE OGRZEWANIA) OGOLNIE Z RUDERY ZROBILISMY LADNE MIESZKANKO DZIEKUJE ZA ODP ;(