F
Fokaaa
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam mam problem z komornikiem. Mianowicie jakiś czas temu znalazłem lepiej płatną pracę i postanowiłem spłacić swoje zadłużenie w Banku BGZ. w Banku powiedziano mi że moim zadłużeniem zajmuje się komornik ze Szczecina więc skontaktowałem się z nim w celu dostania informacji na temat tego zadłużenia. Poinformował mnie iż mam do spłacenia prawie 7000 długu. poinformowano mnie również że za każdy dzień są naliczane odsetki w wysokości 1,05 zł chyba że wpłacę 1000 zł w ciągu kilku dni. Tak też zrobiłem i wpłaciłem te pieniądze i napisałem pismo aby rozłożył resztę długu na raty czyli 2500 i 3500. Kiedy wszystkie pieniądze zostały wysłane zadzwoniłem do komornika w celu zapytania się czy dostanę pismo iż wszystko zostało zapłacone, poinformował mnie iż ostatnia rata została "zamrożona" ponieważ wieżyciel sprzedał zadłużenie komu innemu. Po jakimś czasie dostałem pismo z GET BACK-u Ze mam zapłacić 4930,20zł. Skontaktowałem się z Get Back-iem iż wpłaciłem całe zadłużenie u poprzedniego komornika, wysłałem nawet potwierdzenia przelewów. dostałem od nich informację że skontaktuję się z poprzednim komornikiem w celu wyjaśnienia. Ostatnio odebrałem telefon z pytaniem kiedy mam zamiar spłacić dług w wysokości 5930 zł (nagle wzrosło) i że te potwierdzenia które wysłałem nie dają nic i potrzebują pismo z rozliczeniem od poprzedniego komornika. Więc wysłałem prośbę o takie rozliczenie ale od trzech tygodni nie dostałem żadnej informacji na ten temat. Proszę o pomoc. Z góry dziękuje.