Zadłużenie w banku

• Autor wątku Autor wątku xevil95
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
X

xevil95

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam, sprawa jest ciężka i trudno dokładnie wytłumaczyć o co chodzi... mianowicie 2 lata temu mąż odszedł odemnie do innej kobiety, miesiąc po jego odejściu przyszedł do domu list że karta płatnicza złota, którą miał przy sobie cały czas jest zadłużona na 110 tysięcy złotych, a mógł zapożyczyć się maksymalnie na 30 tysięcy złotych!!!... wzięłam separacje z mężem aby nie odpowiadać za jego dalsze postępowania... Cały czas przychodzą listy abym zapłaciła 110 tysięcy, ponieważ w innym przypadku będzie postępowanie egzekucyjne... nie wiem już co mam robić, nie mam pracy mam na utzymaniu dzieci, pomaga mi rodzina...

Kiedy została orzeczona separacja?
Kiedy powstał dług?

dług powstał przed separacją, separacja znacznie później, ponieważ proces trwał długo... ja się głównie pytam dlaczego wybrał 110 tysięcy skoro limit na karcie był 30 tysięcy

xevil95 napisał:
ja się głównie pytam dlaczego wybrał 110 tysięcy skoro limit na karcie był 30 tysięcy
Pytanie do banku, nie mamy zdolności wróżbiarskiej
Odpowiadasz za to zobowiązanie.
Dziwi, że nie uzyskali nakazu zapłaty na tę chwilę. Powinni z uwagi na przedawnienie - przed 2013 pażdziernik 2lata, teraz 3.

xevil95 napisał:
Cały czas przychodzą listy abym zapłaciła 110 tysięcy, ponieważ w innym przypadku będzie postępowanie egzekucyjne...
Był jakiś nakaz zapłaty, bądź BTE z klauzulą?

Powrót