Zadłużenie w czynszu.

• Autor wątku Autor wątku Marek22
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Marek22

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam!

Zwracam się z prośbą o udzielenie mi pomocy w bardzo trudnej dla mnie sytuacji życiowej. W roku 2002 zostałem wydalony z zawodowej służby wojskowej, a tym samym straciłem prawo do zajmowanej przez moją rodzinę tymczasowej kwatery. Otrzymałem pismo w 2004 roku o opuszczeniu w trybie natychmiastowym mieszkania i uregulowaniu zadłużenia za czynsz i noty obciążeniowej za użytkowanie mieszkania. Wydalenie mnie z wojska tuż przed osiągnięciem prawa do emerytury spowodowało , że nie byłem w stanie uiścić zadłużenia, gdyż przez okres tych 2 lat miałem problemy z zatrudnieniem. Zadłużenie dotyczyło opłat za czynsz z 2004 roku od marca do czerwca i noty z 17.08.2004. Cala ta sytuacja spowodowała konieczność powrotu do miejsca stałego zameldowania i opuszczenia miasta w którym mieszkaliśmy. 1.10.2007 roku otrzymałem pismo o istniejącym zadłużeniu i konieczności kontaktu w celu omówienia spłaty, bowiem w przypadku braku kontaktu administracja grozi podjęciem działań windykacyjnych. Przez okres tych trzech lat nie otrzymywałem żadnych pism z w/w instytucji. Czy mogę w tej sytuacji powołać się na instytucję przedawnienia roszczenia? Czy też powinienem skontaktować się z administracją?
Nie ukrywam, że nie mam najlepszej sytuacji materialnej. Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję.

Marek

Zadłuzenie z tytułu czynszu uległo przedawnieniu. Nalże być teraz ostrożnym zeby w jakims piśmie nie uznać przypadkiem tego długu. Co do "noty obciązeniowej" się nie wypowiem.

Dziękuję za informację.

Pozdrawiam!

Marek

Powrót