G
Graży
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 91
Jestem osobą uzależnioną od telefonów. W Orange podpisałam około 40 umów na telefony. Niestety, nie jestem w stanie opłacić rachunków. Dlatego wypowiedziałam umowy na większość numerów. Na 3 numery umowę rozwiązał Orange. W tej chwili mam u nich pakiet Internet+ TV + numer komórkowy który chcę zatrzymać oraz 4 inne numery. Płacę też raty za sprzęt. Moje aktualne zadłużenie wynosi, wraz z bieżącymi opłatami, wynosi około 7300 złotych. Prosiłam o rozłożenie zadłużenia na raty, ale firma się nie zgodziła. Całej kwoty jednorazowo nie dam rady spłacić, ponieważ znacznie przekracza comiesięczne dochody. Chcę jednak spłacić zadłużenie. Będę opłacać rachunki bieżące i na poczet długu tyle, ile dam radę. Co miesiąc opłacam pewną kwotę, na którą pozwalają moje możliwości finansowe. Opłacam należność na dwóch przelewach: jeden dotyczy usług mobilnych a drugi rat za sprzęt. Niestety, obie wpłaty idą na poczet długu. Nie chcę ryzykować blokady IMEI i dlatego sprzęt opłacam. Mam dowody wpłaty, w tytule przelewu jest zaznaczone że dotyczą rat za sprzęt. Niestety, Orange księguje te wpłaty na poczet długu. Dostałam pismo, że mam zaległości w spłacie rat, które powinny być opłacane zgodnie z harmonogramem. Opłacam zgodnie z harmonogramem, mam na to dowody wpłaty a zadłużenie ciągle jest. Co mogę z tym zrobić?