E
emilas23
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 17
witam serdecznie ..proszę o pomoc..a mianowicie .sytuacja miała miejsce 10 stycznia kiedy to moja mam wysłała dwa listy polecone z Niemiec do Polski , jeden z nich dotarł do adresata czyli mojej ciotki a drugi który był adresowany do mnie nie dotarł do dzisiaj, mama jako nadawce wpisała kobiete u której pracowała i mieszkała bo w razie zwrotu żeby wrocił do niej, w statusie śledzeniu przesyłek na stronie poczty polskiej list do ciotki widniał jako dostarczony i wszystko ok.,ale ten adresowany do mnie stanął na WER Warszawa-(jest to rozdzielnia listów miedzynarodowych poczty polskiej) i do dzisiaj tam widnieje . Oczywiście zacząłem dzwonić pod wszelkie dostępne numery i oczywiście na kilkadziesiąt numerów co mi podawano dodzwoniłem się pod kilka i oczywiście pod kazdy co sie dodzwonilem slyszalem ze oni nie sa od tego i podawano mi kolejne 3 numery gdzie tez nikt nie odbierał..,obdzwonilem moje urzedy pocztowe w mojej miejscowosci i tez nie ma listu, na pisane skargi odpisali mi ze im przykro ale dzwonili do rozdzielni WER Warszawa i nic nikt nie wie oraz do urzedow pocztowych z mojej miejscowosci i tez nic nie wiadomo, przypominam ze byl to list polecony a mianowicie REJESTROWANY W SYSTEMIE , wiec chyba cos nie halo bo powinni dojsc kto byl w tym czasie na zmianie i kto go trzymal w reku bo na internecie w syatemie jest co do sekundy kiedy tam dotarl a oni maja w swoim systemie jeszcze bardziej szczegolowe informacje..ale odpowiedz brzmiala ze im bardzo przykro ale nikt nic nie wie?to przepraszam po co te polecone listy skoro nawet jesli sa rejestrowane w systemie to gina bez konsekwencji, oczywiscie reklamacji jako adresat nie moglem zlozyc?teraz moje pytanie CO MOGE ZROBIĆ ABY WYJASNIC TA SYTUACJE?DO KOGO Z TYM SIE UDAC?CZY JEST SZANSA ZLOKALIZOWAC TEN LIST BADZ TEGO ZLODZIEJE KTORY GO UKRADL?P R O S Z E O O D P O W I E D Z....