zaginiecie skradzinych a zajetych przez sąd dowodów rzeczowy

• Autor wątku Autor wątku ambrozja12
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ambrozja12

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Witam mam pytanie
skradziono mi towar o wartości 15 tyś prokuratura w trakcie rewizji znalazla go i zostawiła osobie na przechowanie dodam ze był to drektor firmy która wcześniej ów towar zdobyła w nieuczciwy sposób i po dłuuuuugim czasie ok. 1 roku sąd przyznał zwrot towaru osobie pokrzywdzonej czyli mnie

ale teraz pan drektor nie pracuje juz w tej firmie prokuratura twierdzi ze zakończyła już postępowaie a sąd szuka owego drektora a towar nie wiadomo gdzie jest co moge w tej sytuacji zrobić skoro mam postanowienie sądu ze towar należy sie mnie ale go nie ma jaka jest szansa na odszkodowanie jeśli pozwe sąd o odszkodowanie bo powinien dopilnoawc aby towar mieć na magazynie co mam robić prosze o pomoc

W jaki sposób sąd szuka tego pana?
Może Pani złożyć zawiadomienie o przestępstwie przywłaszczenia.
Co do pozywania sądu-proszę pytać na dziale prawa cywilnego.

no tak ale ten pan zawiadamiał sąd o zwolnieniu sie z pracy a sąd nie wyznaczył nikogo do opieki nad towarem policja odmówiła poszukiwania tego pana gdyż twierdzi że ona sprawe już zamkneła

[cytat="ambrozja12":3eb0fiu9] prokuratura twierdzi ze zakończyła już postępowaie a sąd szuka owego drektora [/cytat:3eb0fiu9]

[cytat="ambrozja12":3eb0fiu9] Policja odmówiła poszukiwania tego pana gdyż twierdzi że ona sprawe już zamkneła [/cytat:3eb0fiu9]

Proszę się w końcu zdecydować czy facet jest w końcu poszukiwany czy nie... ponieważ skoro Sąd szuka to robi to "rękoma" Policji...

tak ale teraz to policja już owego pana nie szuka bo twierdzi że ona sprawe zakończyła a ja czekam na dalszy ruch prezesa sądu który aktualnie jest na urlopie i tkwie w miejscu już dwa tygodnie. Policja na prośbę sądu o znalezienie owego pana odpowiedzialnego za te dowody rzeczowe odpowiedziała że ten pan powiadamiał sąd o zwolnieniu z pracy i prosił sąd o wyznaczenie osoby odpowiedzialne za dowody rzeczowe a teraz wynika z tego że sąd nie wyznaczył nikogo I teraz co ja mam zrobić zwykły szary człowiek wykiwany raz przez ,,biznesmenów,, a potem przez system prawny

Jeżeli osoba przyjęła na siebie zobowiązanie do przechowywania mienia, to nie może ot tak sobie potem z tego obowiązku zrezygnować. Skoro ten pan zmieniał miejsce pracy, to powinien wystąpić do Sadu o zwolnienie go z obowiązku dbania o te rzeczy i wskazać osobę która będzie za nie odpowiedzialna. Jeżeli nie było osoby która chciała by dalej o te rzeczy dbać, to rzeczy te powinny zostać złozone do depozytu sądowego.

Dalej - skoro Pan en powiadomił Sąd o tym że zrzeka się wspomnianego wczesniej obowiązku, to jak rozumiem w aktach jest na to stosowny dokument? I jaka była reakcja Sadu na ten dokument?

z tego co wiem to nie było reakcji sądu a teraz sąd zastanawia sie co robić dalej a ja zostaje bez niczego

Powrót