Zagrożenie oceną niedostateczną!

• Autor wątku Autor wątku c4r1m3
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

c4r1m3

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam. Uczęszczam do pierwszej klasy Liceum Ogólnokształcącego. Na dzień dzisiejszy jestem zagrożony oceną niedostateczną z matematyki. W pierwszym semestrze miałem ocenę +2, natomiast teraz mam 11 ocen niedostatecznych i tylko jedną piątkę. Niestety nie jestem w stanie poprawić tych ocen. W internecie znalazłem artykuł mówiący, że: osoba, która uczęszcza do szkoły ponadgimnazjalnej i jest zagrożona oceną niedostateczną może dostać promocję do następnej klasy. Dotyczy się to przedmiotu, który będzie realizowany w następnej klasie. W moim przypadku tak też jest. Jednak inne źródła podają, że trzeba zdawać egzamin poprawkowy w sierpniu. Stąd moje pytanie: jaka jest prawda? i co rzeczywiście mówi prawo na ten temat? Pozdrawiam!

Z jedną jedynką będziesz miał poprawkę w sierpniu. Natomiast jesli jej nie zdasz przysługuje Ci przejście do następnej klasy na warunku tylko wtedy gdy ten przedmiot jest kontynuowany w następnej klasie. Wtedy głosuje rada pedagogiczna i warunkiem jest brak nagany i liczba godzin nieusprawiedliwionych w liczbie 40 godzin. Tak jest w mojej szkole. Pozdrawiam ;)

Powrót