S
sopellobez
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Witam jakis czas temu z Polski wyslalem dwie paczki kurierem do Irlandii. Wszystko bylo fajnie do czasu gdy kurier zjawil sie tylko z jedna paczka i powiadomil mnie ze drugiej paczki on na swoim samochodzie nie ma ale jeszcze dzisiaj postara sie poszukac na magazynie i dowiezc. Niestety paczka sie nie znalazla. Firma GreenSpeed (Kurier Polska - Irlandia - Polska. Tanie paczki i przesyłki) kazala spisac liste rzeczy ktore zawierala paczka tak tez zrobilem i wyslalem im na maila. Reklamacja zgloszona zgodnie z ich regulaminem. Do tej pory czekalem az dostalem wiadomosc z ubezpieczalni w ktorej to ubezpieczona byla firma . napisali oni że paczki przewożone nie sa ubezpieczone. Własciciel firmy nie chce wyplacic wartosci paczki bylo to ponad 2 tysiace euro. probowalem sie z nim jakos dogadac zgodzilem sie na kwote 1200 euro ( połowa wartosci) lecz ten chce mi wyplacic jeszcze mniej. aha oczywiscie wlasciciel probuje wymigac sie mowiac ze na nadaniu paczki nie ma wpisanej kwoty, ale w ich regulaminie nie ma nic o wpisywaniu wartosci paczki no i nie zostalem tez powiadomiony o tym ze musze wpisac wartosc. Własciciel firmy twierdzi ze na dobra sprawe moze mi wyplacic 350 euro i miec z glowy sprawe. PROSZE O POMOC