Zagubiony

• Autor wątku Autor wątku Drewdziok109
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Drewdziok109

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam.Zaczne od poczatku,aby w miare mozliwosci mogli mi Panstwo pomóc:8 czerwca 2006 roku dostałem wyrok 1100zł grzywny w sadzie rejonowym,za posiadanie narkotykó.Nastepnie prokurator złozył apaelacje do sadu okregowego,a sedzia podtrzymał wyrok sądu rejonowego.kare grzywny zapłaciłem 10.04.2007 w całosci.O to moje pytania:
1.Czy naliczanie mojej karalnosci w karjowym rejestrze karnym rozpoczeło sie od dnia 8.czerwca.2008,jezeli nie to od kiedy?
2.Czy z wnioskiem o wymazanie wyroku musze sie udac osobiscie,czy moge ta sprawe załatwic korespondencyjnie?
3.Po jaki czasie zostanie rozpatrzony moj wnosek o wymazanie wyroku i w jaki sposób sie o tym dowiem(czy musze sam sie dowiadywac czy sad wysle mi odpowiednie pismo)?
4.Jeżeli sa przychyli sie do mojego wniosku,czy automatycznie zostane wymazany z krajowego rejestru karnego po 3
latach?
Proszę o odpowiedż,z góry piekne dzieki

1. Od wyroku sądu okręgowego.
2. Można wysłać pismo. Ale wydaje mi się że jeszcze nie ma pan możliwości ubiegania się o wcześniejsze wykreślenie. Nie chce mi się sprawdzać po jakim czasie można. Może ktoś podpowie.
3. Zależy od sądu i obciążenia referatów.

Na wniosek - po 3 latach od wykonania kary, czyli nie wcześniej niż po 10.04.2010r.

dziekuje za pomoc.pozdrawiam

przepraszam mam jeszcze jedno pytanie:czy pismo w wymazanie ma skierowac do sadu rejonowego czy do sady okregowego,oraz czy załatwic ta sprawe osobiscie czy korespondencyjnie?z góry wielkie dzieki

Do Sądu Okręgowego!
Pozdrawiam

Moim zdaniem wniosek o zatarcie skazania należy złożyć w Sądzie który wydał orzeczenie w pierwszej instancji (art. 3 § 1 k.k.w.)

czyli do sadu rejonowego?juz sam nie wiem.proszę o konkretna odpowiedz.jak ma taki wnosek wygladac,aby skutecznie wplynał na decyzje sadu o zatarciu?

[cytat="Drewdziok109":al40qtb6]czyli do sadu rejonowego?[/cytat:al40qtb6]

Według mnie - tak. Podstawę prawną podałem wyżej.

[cytat:al40qtb6]jak ma taki wnosek wygladac,aby skutecznie wplynał na decyzje sadu o zatarciu?[/cytat:al40qtb6]

A to już zależy od okoliczności sprawy.

Powrót