Zajęcia egzekucyjne

• Autor wątku Autor wątku anula8926
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

anula8926

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam, od 13 lutego mam komornik ( nie mam określonej kwoty jaką mam mu przelewać na zadłużenie), do pracy został wysłany list o zadłużeniu z czego zostałam poinformowana. Wczoraj dostałam wypłatę z czego księgowa zrobiła przelew dla komornika, a resztę przesłała na konto bankowe, gdzie również są zajęcia egzekucyjne. Dzisiaj rano banka przelał pozostałą kwotę komornikowi czyi 1538 zł. Zadzwoniłam do komornika z pytaniem dla czego została przelana taka kwota dla nich, odesłał mnie do banku. W banku powiedzieli mi ze przekroczyłam kwotę wolną od zajęć dlatego cała kwota została przelana dla komornika, czy bank może tak postąpić?? Zostałam bez środków do życia na chwilę obecną. Proszę o jakąś sensowną odpowiedz

Czy jest możliwość w jakiś sposób odzyskania pieniędzy?

Ostatnia edycja:
Raczej nie odzyskasz jak przekroczyłaś kwotę wolna od zajęcia. Pilnuj terminów kiedy bank zaczyna nowy okres rozliczeniowy na twoim koncie, ile wydajesz itd.

Nawet jak bym powiedziała komornikowi, że została przekroczona kwota to też w żaden sposób nie odda mi pieniędzy, skoro już swoje dostał?

Powrót