Zajęcie egzekucyjne-bez zadnego powiadomienia

• Autor wątku Autor wątku DODO_11
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

DODO_11

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam
PKO BP pobrało mi z konta na poczet zajęcia egzekucyjnego nie powiadamiając mnie w żadnej sposób o tym fakcie. Dodatkowo została pobrana prowizja za wyżej wymienione zajęcie egzekucyjne. Ponad to nie zostałem powiadomiony przez żadne organy o nałożonej karze uniemożliwiając mi odniesienie się do wyżej wymienionego faktu.
Co mozna uczynic w tej sprawie i w jaki sposób dochodzic swych praw?

Odpis zajęcia rachunku bankowego powinien przysłać Panu komornik.

Żadnego pisma nie otrzymałem. Nie wiem nawet za co to jest, jutro pujde do banku to sie cos dowiem. Ale czy to jest legalne ze bez mojej wiedzy, bez zadnego zawiadomienia telefonicznego czy pisemnego wes na konto i nie podawając wcześniej żadnych wyjaśnień dlaczego biorą po prostu wziąść ? Zgodne to z prawem jest ?

Podejrzewam że w kancelarii komornika sprawa znalazłaby wyjaśnienie..być może pisma były wysłane i nie były odbierane, być może komornikowi został podany inny adres...przyczyn może być wiele.
Natomiast komornik na pewno nie dzwoni i grzecznie nie uprzedza DŁUŻNIKA że w najbliższym czasie zajmie mu rachunek. ;)

A czytałeś umowę z bankiem o poddaniu się egzekucji ?

Nie czytałem umowy z bankiem ale zobacze ją.
Ale kiedyś jak komornik chciał ściągnąć pieniądze za mandat to najpierw był list a potem telefon z banku.
A teraz nic.
A może to być związane np tym, że sprzedałem auto 09.06 a typ je zarejstrował dopiero 10.08 . I mogł go fotoradar łapnąć albo zostawił auto np w zakazanym miejscu i się pomylili i kase wzieli odemnie a fotke czy cos wysłali mu ?

Nikt nie wie, z czym to jest związane. Czasem na forum praktykują wróżki, ale dzisiaj mają wolne, bo ich zjazd o 17 na łysej polanie się odbywa.

Ale sam możesz się tego dowiedzieć.
W tym celu należy udać się po info do banku, a następnie do właściwego komornika.

DODO_11 napisał:
Nie czytałem umowy z bankiem ale zobacze ją.
Ale kiedyś jak komornik chciał ściągnąć pieniądze za mandat to najpierw był list a potem telefon z banku.
A teraz nic.
A może to być związane np tym, że sprzedałem auto 09.06 a typ je zarejstrował dopiero 10.08 . I mogł go fotoradar łapnąć albo zostawił auto np w zakazanym miejscu i się pomylili i kase wzieli odemnie a fotke czy cos wysłali mu ?

jeżeli brałeś kredyt, kartę kredytową itp.. to mogą Ci gnoje zabrać, tymbardziej PKO, gorszego złodziejskiego banku nie znam. Zamknij tam konto otworz sobie w jakimś spółdzielczym czy mBanku :)

nie mam właśnie zadnych kredytow saldo mam na + cały czas kart kredytowych nie mam, i jedynie co mi do głowy przchodzi dlaczego wzieli mi to, że zrobiło temu typowi fotke fotoradar kasa nie przyszła to komornik wzioł moje dane b jeszcze tam ten nie przerejstrował , potem jak przerejstrował te auto było na niego i na jego adres wyslali upomnienie a komornik majac moje dane nie sprawdzajac potem sciagnol odemnie kase tak to rozumiem inaczej nie wiem dlaczego by mi wzieli kase

DODO_11 napisał:
nie mam właśnie zadnych kredytow saldo mam na + cały czas kart kredytowych nie mam, i jedynie co mi do głowy przchodzi dlaczego wzieli mi to, że zrobiło temu typowi fotke fotoradar kasa nie przyszła to komornik wzioł moje dane b jeszcze tam ten nie przerejstrował , potem jak przerejstrował te auto było na niego i na jego adres wyslali upomnienie a komornik majac moje dane nie sprawdzajac potem sciagnol odemnie kase tak to rozumiem inaczej nie wiem dlaczego by mi wzieli kase

Nie znam sie na prawie ale wiem ,że nawet jak dostałeś mandat to pierwsze co Urząd skarbowy zabiera z PIT'ów. Poza tym jak mówiłem zmień bank.

wiem wiem , zmiane banku zaplanowane miałem juz dawno i we wtorek biore wolne i załatwie sobie to

Powrót