Zajęcie jak Postąpić

• Autor wątku Autor wątku RRDębiński
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

RRDębiński

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam, Opiszę sytuację, która mnie spotkała...10.04.14. zobaczyłem,że na konto wpłynęło mi 980 zł wynagrodzenia..Następnego ranka pojechałem do pracodawcy aby dowiedzieć się co się stało z moimi pieniędzmi, okazało się,że To zajęcie komornicze, pobrał mi 1598 zł, po telefonie do Komornika zostałem olany..Dowiedziałem się jeszcze u Pracodawcy jaka firma mi wyegzekwowała sądownie moje wynagrodzenie..Tam dowiedziałem się,że chodzi o ubezpieczenie Auta które mam na Warszawskich Tablicach i rzekomo nie zapłaciłem składki OC za 2011 Rok...Udało się znaleźć dowód wpłaty Całego ubezpieczenia za które już zapłaciłem w 2011 Roku i Zabrano mi niesłusznie moje Pieniądze!!! Co w Takiej sytuacji mogę zrobić?.....Zostawiono mnie bez środków na inne opłaty! jak się od Tego obronić?

Dziś po telefonie do windykacji usłyszałem,że ubezpieczyciel ma sam!! zdecydować czy zabrał moje pieniądze mając podstawę czy też nie...Jeśli odpowiedzią będzie iż nie dostanę Tych pieniędzy to mam sobie iść do sądu .........Taka jest odpowiedz dla mojej wiadomości

Proponuję ustalić sygnaturę akt sprawy sądowej i zapoznać się z dokumentami na ten temat, będziesz miał jasność sytuacji, gdzie i na jaki adres przyszedł nakaz zapłaty, czego dotyczy zadłużenie itd..

Powrót