E
ellisa1
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Zarabiam 3000 zł, z czego komornik zabiera mi część wypłaty zostawiając kwotę najniższego wynagrodzenia. Zajęcie komornicze spowodowane jest bankructwem mojej działalności gospodarczej i długami bankowymi z tą działalnością związanymi. Mam zasądzone alimenty w wysokości 700 zł, czy komornik powinien wziąć pod uwagę te alimenty i zakład pracy powinien je odliczyć od kwoty zajęcia komorniczego czy córka też musi podać sprawę do komornika, żeby miała na życie? Dodam, że firma upadła, ponieważ została dobita przez urząd skarbowy. Kiedy jeszcze istniała i mogła się podźwignąć, urząd skarbowy a właściwie jego naczelnik w Skarżysku-Kamiennej nie wyraził zgody na spłatę zadłużenia w ratach pomimo tego, że jak sam napisał w uzasadnieniu nie jest to duża kwota. Chociaż kwota duża nie była, to komornik skarbowy położył łapę na całości wpływów, za trzy miesiące i nie miałam środków na paliwo i płace pracowników i tak ręka mojego kiedyś tak szanowanego przeze mnie kraju, zarżnęła moją prywatną inicjatywę. Czy obecnie komornik nie powinien wziąć pod uwagę alimentów? Jeśli tak to jak to załatwić
Ostatnia edycja: