M
maniolo1977
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam. Tydzień temu kadrowa w firmie w której pracuje poinformowała mnie o zajęciu komorniczym na kwote 680zł. Sprawa jest z 2004roku a pismo, które dostała zawiera niezgodne moje dane. Tzn. nie zgadza się pierwsze imię oraz adres zamieszkania. Nigdy pod tym adresem nie mieszkałem i nie mam pojęcia za co komuś jestem coś winny. Jedyne co się zgadza to PESEL. Nie dostałem kopii tego pisma od kadrowej ,która twierdzi że takie samo pismo zostało wysłane do mojego domu ,tylko z takim felerem,że nie pod mój adres.Także o jakiejkolwiek sprawie dowiedziałem się gdy zajęcie komornicze ma dojść do skutku. Kwota główna to ok.140 zł a reszta to koszty i odsetki.
Czy komornik ma prawo do zajęcia ,skoro nigdy pod tym adresem nie mieszkałem i inaczej mam na imię?? Nie wiem nawet za co ta należność. Nie będe przecież koczował pod domem obcych ludzi z nadzieją, że akurat pojawi się listonosz z listem do mnie. To jakaś paranoja. Bardzo proszę o odpowiedż co robić.
Czy komornik ma prawo do zajęcia ,skoro nigdy pod tym adresem nie mieszkałem i inaczej mam na imię?? Nie wiem nawet za co ta należność. Nie będe przecież koczował pod domem obcych ludzi z nadzieją, że akurat pojawi się listonosz z listem do mnie. To jakaś paranoja. Bardzo proszę o odpowiedż co robić.