Zajęcie komornicze i brak jakiejkolwiek informacji na ten temat.

• Autor wątku Autor wątku grabol12
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

grabol12

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Sprawa wygląda tak ze od 8 miesięcy pracuję ale jest to praca po przez agencje i wszystko do tej pory było okej lecz do wczoraj gdy miałem dostać wypłatę ze maj. Zamiast całej kwoty dostałem mniej niż 50% nie mając żadnej informacji na ten temat. Posiadam trochę długów i właśnie dlatego obstawiam ze jest to właśnie zajęcie komornicze, lecz nie otrzymałem żadnej informacji od niego jak i również od pracodawcy a byłem podpisywać umowę na miesiąc czerwiec jakość koło 30 maja. Druga myśl mnie nachodzi ze jest to błąd agencji i otrzymałem kogoś wypłatę pomyłkowo, no ale jednak jest to mniej realne. I teraz moje pytanie co mogę zrobić jeśli jest to zajęcie komornicze a ja nie otrzymałem żadnej informacji na ten temat? Dług chcę spłacić ale nie tak że będę miał zabierane ponad 50% wypłaty bo za taką kwotę to mi zostaje jedynie na co miesięczne opłaty. Z agencja będę się dopiero kontaktował w poniedziałek bo dzisiaj mają zamknięte biuro a wczoraj ten przelew dostałem kilka minut przed zamknięciem biura. Dodam jeszcze ze na konto właśnie dostałem mniej niż połowę wypłaty.

udaj się do osoby liczącej wypłatę i dowiedz się o co dokładnie chodzi, jeżeli jest to faktycznie zajęcie komornicze poproś o ksero dokumentu który został przesłany przez komornika do twojego pracodawcy a jeżeli procedury nie pozwolą to poproś o namiary komornika oraz sygn akt komorniczych.

Powrót