Zajęcie komornicze wypłaty

• Autor wątku Autor wątku BARBARA2022
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

BARBARA2022

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam.moja znajoma rok temu zgubiła dowód osobisty, zgłosiła to ma policję I spokój był.ale w tygodniu poszła odebrać wypłatę i w banku okazało się że ma wstrzymaną bo komornik zajął, dostała tylko 30zł.bank dostał z sądu nakaz komorniczy o wstrzymanie.prawdopodobnie ktoś nabrał pożyczek na nią, ale żadne listy np z banków chwilówek nie miała, od komornika też nie..nie wie co teraz robić, dzwonili do komornika to jest już 15tys do zapłaty, ale za co to nie chciał powiedzieć. Proszę o pomoc w imieniu mojej znajomej, co ma teraz zrobić? Serdecznie dziękuję z góry za każdą odp. Pozdrawiam

Szansa na to, że ktoś wziął pożyczkę na dowód (około roku czasu temu) i znajoma nie dostała żadnego pisma z Sądu jest znikoma, natomiast najlepiej udać się do Komornika i ustalić:

1. Jaki Sąd wydał nakaz zapłaty
2. Kiedy został odebrany i przez kogo
3. Następnie do Sądu który wydał nakaz zapłaty złożyć wniosek o przywrócenie terminu do złożenia sprzeciwu. (Jeśli się okaże, że nie pożyczała żadnej kwoty, nie wie czego dotyczy sprawa itp.)

Tylko niech znajoma się spieszy bo na wszystko jest 7 dni od daty kiedy dowiedziała się o zajęciu Komorniczym.

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka

Witam mam takie pytanie otóż w lipcu będę miała dwie wypłaty. Jedna za czerwiec a druga już za lipiec. Wyszło to tak z powodu awansu. Wiem że z jednej wypłaty będzie najniższa krajowa. Czerwca wypłata wpłynie 10 czerwca a lipcową 30 lipca. Czy druga wyplate komornik zabierze w całości czy też zostawi najniższa krajowa?

Powrót