Zajęcie komornicze - za ubezpieczenie

• Autor wątku Autor wątku shakalos
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

shakalos

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
27
Witam, spotkała mnie taka sytuacja, że dziś komornik zajął mi środki finansowe z konta na poczet zadłużenia które wynikało z następującej sytuacji (po paru telefonach udało się to ustalić):

W momencie kupna samochodu (którego już nie mam) ok 2 lat temu, osoba sprzedająca miała ubezpieczenie w firmie "Al..." i wraz z tym samochodem otrzymałem owe ubezpieczenie, okazało się że sprzedający nie opłacił raty w wysokości 160 zł o czym nie byłem poinformowany, ale w trakcie trwania jego ubezpieczenia wykupiłem inne ponieważ to jego po zakupie nie posiadało AC.

Do dnia dzisiejszego nic mi o tym nie było wiadomo, otrzymywałem korespondencje na adres kiedy to kiedyś byłem osobiście klientem All.. ale tam już dawno nie mieszkam. Nawet na umowie kupna sprzedaży miałem inny adres (obecny). Nikt przez ten czas nie wysyłał mi żadnych powiadomień mailowych, ani telefonicznych tylko po rozmowie z komornikiem wyszło na to, że wszystko szło na stary adres.

Jak mogę odnieść się do sprawy na podstawie paragrafów i rościć o zwrot kosztów sądowych itp... gdyż nie uchylałem się od spłaty, lecz nie byłem jej świadom ?

Data zakupu pojazdu ?
Data płatności drugiej raty ?

Powrót