Zajęcie komornicze

• Autor wątku Autor wątku Rozmuski
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Rozmuski

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych oddział we Wrocławiu z pomocą komornika zajął mi moje wynagrodzenie za dług który spłaciłem w 2009 roku. Mam na całe szczęście dowody wpłat. W Pefronie nikt ze mną nie chce gadac a komornik robi swoje. Żeby choć raz ktoś z pefronu do mnie wysłał list lub zadzwonił że coś jest nie tak!!! Ale nie. Od razu na moje pobory i pobory zlecone w 100% zabierają. Jak szybko do czasu wyjasnienie sprawy zatrzymać działania komornika. ???Jak ma mi komornik zwrócic niesłusznie zabrane kwoty??? Zostałem pozbawiony prawa do obrony, wyjaśnienia, po prostu prawo zadziałałó przeciwko obywatelowi. Nóż w kieszeni się otwiera!!!!:mad:

Witam, rozumiem że nie kierowano do Pana żadnej korespondencji z Funduszu z informacją o nieprawidłowościach w obsłudze zobowiązania ? Pefron musi mieć jakiś tytuł wykonawczy z klauzulą wykonalności (nie wiemy jaki) i na tej podstawie komornik prowadzi czynności egzekucyjne. Ale aby taki tytuł uzyskać, np nakaz zapłaty to z pewnością po złożeniu pozwu otrzymał by Pan dokumentu z sądu. Działania komornika nie powstrzyma nikt inny jak tylko sąd, a nawet jeśli dojdzie do zawieszenia egzekucji to i tak potrącenia będą, tyle że kwoty trafiać będą na rachunek depozytowy sądu.
Radzę u komornika dowiedzieć się jaki tytuł wykonawczy przedstawił Pefron i jaki sąd go wydał. Potem ustalić, dlaczego nic Pan nie otrzymał z sądu. Chyba, że Pan nie odbierał świadomie...
Proszę szerzej opisać swój przypadek.

Powrót